Η διαιτησία στο απόσπασμα

Είναι γεγονός πως οι διαιτητές θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλύτερα. Γιατί το τελευταίο διάστημα κάνουν μπόλικα λάθη και δείχνουν εκτός κλίματος αγώνων ή, αν προτιμάτε, χάνουν ώρες ώρες τον ρυθμό τους. Αλλά η ΕΠΟ τι θέλει να πει; Χθες, έβγαλε προς τα έξω τη δυσαρέσκειά της για όσους κάνουν κριτική και για αυτούς που αμφισβητούν τις διαιτητικές αποφάσεις. Αλήθεια; Τι ήθελε δηλαδή; Να βρίσκονται απέναντί της κωφοί ή τυφλοί; Να παίζει μπάλα μόνη της χωρίς να υπάρχει κριτική για την ΚΕΔ και τα κακώς κείμενα; Δεν έκανε τον κόπο να εξηγήσει γιατί ένας διαιτητής από τελευταίος προήχθη σε διεθνή ούτε να πει τους λόγους των σαρωτικών αλλαγών στους πίνακες των διεθνών διαιτητών. Και φυσικά, ποτέ δεν μάθαμε γιατί άλλαξε ο αρμόδιος (Τσαχειλίδης) που όριζε τους ρέφερι κάθε Σαββατοκύριακο.

Ναι, όντως, στην Ελλάδα όλοι είναι καχύποπτοι. Αναζητούν ένα σφάλμα για να ανεβάσουν τους τόνους και να εναντιωθούν στη διαιτησία, που αποτελεί μόνιμο άλλοθι για αρκετούς. Ωστόσο, δεν είναι όλοι όσοι πιάνουν σφυρίχτρα ταλαντούχοι, όπως επιθυμούν να μας πείσουν αυτοί που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της διαιτησίας. Ψυχραιμία, συνεπώς. Από όλους. Για να μην ειπωθεί ξανά κάτι για ανώνυμες απειλές ή για επιθέσεις σε οικία μέλους της ΚΕΔ. Αυτά, όντως, είναι πολύ σοβαρά για να τα προσπεράσουμε. Και σίγουρα πρέπει να διερευνηθούν.

Οταν στον ΠΑΟΚ ψάχνονται

Μίλησαν, λέει, μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προκειμένου να βρουν τι φταίει και ήδη η ομάδα βρίσκεται 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Μα, δεν είναι τόσο σύνθετα τα πράγματα. Ούτε δύσκολο να τα προσεγγίσει κάποιος. Ο Τούντορ έχει πλάνο, η ομάδα δείχνει βελτιωμένη σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, έχει όμως ένα ερωτηματικό στα μετόπισθεν. Οσο ο Ολσεν ισοδυναμεί με τρεμάμενο γκολκίπερ τόσο ο ΠΑΟΚ θα δυσκολεύεται να καλύψει το χαμένο έδαφος. Τον τερματοφύλακα, άλλωστε, σε λίγες φάσεις τον έχει ανάγκη μια ισχυρή ομάδα.

Η πίστηστην επιτυχία

Χρόνια ολόκληρα είχε να εμφανιστεί έκδοση του Ολυμπιακού με τόσο υψηλό δείκτη αυτοπεποίθησης. Το διαπίστωνε οποιοσδήποτε παρακολουθούσε τη συνέντευξη Τύπου χθες στο Ζάγκρεμπ και δη τις ατάκες του Σιόβα. Ο συνήθως μετρημένος στις τοποθετήσεις του κεντρικός μπακ του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρος και υπογράμμισε πως «πάμε για νίκη». Ναι, σίγουρα δεν θα μπορούσε να πει ότι στόχος είναι η ήττα! Αλίμονο. Το θέμα σχετίζεται με την πίστη που βγάζουν οι παίκτες του Σίλβα. Κάτι που έρχεται με τις επιτυχίες και τις εντυπωσιακές νίκες.

Βελλίδης

Συγκαταλέγεται στους καλύτερους τερματοφύλακες της Λίγκας, είναι στο τιμ των διεθνών και με σταθερή απόδοση τα τελευταία χρόνια. Ηδη, λέγεται πως ο ΠΑΟΚ σκέφτεται να κάνει κίνηση για απόκτηση γκολκίπερ με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη συγκεκριμένη θέση. Εχοντας πάρει ποδοσφαιριστές (Χαρίσης, Κοροβέσης) από τον ΠΑΣ το καλοκαίρι, η πόρτα φαίνεται ανοιχτή. Στην Τούμπα θέλουν ενίσχυση.