Προοπτική και ελπίδα προσφέρει στους νέους επιστήμονες το κάλεσμα ενός διακεκριμένου Έλληνα καρδιολόγου, ο οποίος σαρώνει τα βραβεία και τις διακρίσεις, κάνοντας διεθνή καριέρα.

Ο Γιάννης Χατζηζήσης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενημερώνει ότι «μετά από μια πολύ παραγωγική θητεία στο Brigham and Women’s Hospital της Ιατρικής Σχολής του Harvard προχωράω στο επόμενο ακαδημαϊκό μου βήμα. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκομαι στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημιίου της Nebraska των Ηνωμένων Πολιτειών όπου πήρα θέση Καθηγητή Καρδιολογίας».

Εκεί, όπως σημειώνει, ως ειδικός καρδιολόγος ασκεί κλινική επεμβατική καρδιολογία και μη επεμβατική καρδιαγγειακή απεικόνιση (καρδιακή μαγνητική τομογραφία, αξονική τομογραφία καρδιάς και υπερηχοκαρδιογραφία).

« Παράλληλα ίδρυσα και διευθύνω το Cardiovascular Biology and Biomechanics Laboratory για το οποίο έλαβα χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Το εργαστήριο αυτό θα αποτελέσει κέντρο αριστείας όπου ιατροί, μηχανικοί και βιολόγοι θα συγκλίνουν άρρηκτα συνδεδεμένοι για την παραγωγή έρευνας υψηλού επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο».

Και συνεχίζει: «Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να δώσω την ευκαιρία σε αριστούχους νέους επιστήμονες (ιατρούς και όχι μόνο) από την Ελλάδα να εργαστούν στο εργαστήριο μου σε ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό περιβάλλον με πολλές προοπτικές για κλινική εκπαίδευση και λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Για όποιον ενδιαφέρεται για διδακτορικό ή μεταδιδακτορική έρευνα μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μου ychatzizisis@icloud.com ή στο κινητό μου 857 234 2604.

Εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειες σας υγεία και μακροημέρευση,

Φιλικά,

Γιάννης».

Σημειώνεται, ότι στις αρχές καλοκαιριού σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ» o κ. Χατζηζήσης είχε δηλώσει: «Όποιος έχει τη φλόγα της αριστείας, της καταξίωσης και της δημιουργίας πρέπει να τις αναζητήσει εκεί όπου τις προσφέρουν. Μόνο έτσι θα κάνει υπερήφανο τον εαυτό του, τους συμπατριώτες του και τη χώρα που τον γέννησε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από