Άλλοι 143 πρόσφυγες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και δυνάμεις της Frontex σε Λέσβο και Σάμο, ενώ συνελήφθησαν και τρεις αλλοδαποί, φερόμενοι ως διακινητές.

Συγκεκριμένα η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, συνέλαβε, 45χρονο χειριστή πολυεστερικού σκάφους, καθώς επίσης και 30χρονο φερόμενο ως συνεργό του.

Στο μεταξύ, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής συνελήφθησαν την Κυριακή 41 πρόσφυγες, καθώς και ο 53χρονος διακινητής τους.

Συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015», με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, ξύλινη μηχανοκίνητη βάρκα με μεγάλο αριθμό προσφύγων.

Στη βάρκα επέβαινε ο 53χρονος χειριστής, ο οποίος και συνελήφθη, καθώς επίσης και οι πρόσφυγες, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ακόμη 53 πρόσφυγες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή «ΑΚ. ΠΕΤΕΙΝΟΣ» της Λέσβου, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους τους περισυνέλεξε με ασφάλεια.

Επίσης, άλλοι 49 πρόσφυγες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, όταν περιπολικό σκάφος εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά βορειοανατολικά ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΣΟ» στη Σάμο, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα σε δυσχερή θέση.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε με ασφάλεια τους πρόσφυγες, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Βαθέος, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από