Οι ομάδες δεν είναι πιο ώριμες από την προ 10ημέρου συνάντησή τους στο ΣΕΦ, ο αγώνας δεν κρίνει τίτλο όπως ο προημιτελικός του Κυπέλλου, αλλά το νέο συναπάντημα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ (20.30 Novasports2) αναμένεται πιο θεαματικό παρόντος του κόσμου, ενώ μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντικό στην περίπτωση που δώσει σε κάποια από τις δύο ομάδες σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας

Ουδέποτε ένα ντέρμπι πρωταθλήματος, και μάλιστα τόσο νωρίς, όπως αυτό της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ, είχε κρίνει τον πρώτο της κανονικής περιόδου και πολύ περισσότερο τον πρωταθλητή.

Ομως, σε συνδυασμό και με την ήττα – σοκ από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο που έφερε τον τρίτο συνεχόμενο πρόωρο αποκλεισμό για τους Ερυθρολεύκους, το παιχνίδι με το Τριφύλλι στο ΟΑΚΑ αποκτά ξεχωριστή σημασία και στον ψυχολογικό τομέα.

Γνωρίζουν οι Πειραιώτες πολύ καλά ότι με ενδεχόμενη δεύτερη αποτυχία ο αιώνιος –και βασικός –αντίπαλός τους στην υπεράσπιση του τίτλου θα έχει αποκτήσει με το καλημέρα της σεζόν ένα σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Αυτό ήταν ξεκάθαρο στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού πριν αρχίσει η σεζόν, χάρη στο εμφατικό 3-0 των περσινών τελικών που έφερε θριαμβευτικά και με «σκούπα» το πρωτάθλημα στον Πειραιά. Ενα 3-0 που ουσιαστικά ήταν 5-0 προσθέτοντας και τις δύο νίκες στην κανονική περίοδο που είχε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, παίρνοντας για τα καλά τον αέρα του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός των πρωταθλητών δουλεύει πολύ και πάνω στην ψυχολογία, προσπαθώντας να μυήσει περισσότερο τους νέους παίκτες στον ρόλο τους.

Ο Στρόμπερι, για παράδειγμα, είναι ένας από τους νεοαποκτηθέντες που του στοίχισε πάρα πολύ ο αποκλεισμός.

Το ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι να μπορέσουν να μπουν περισσότερο μέσα στην αντίπαλη ρακέτα (κάτι που δεν κατάφεραν ικανοποιητικά στο ματς του Κυπέλλου) και κυρίως να βρει επιθετικές βοήθειες ο Βασίλης Σπανούλης, αφενός για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά του και αφετέρου για να νιώσει η αντίπαλη άμυνα απειλή από την περιφέρεια.

Επίσης η άμυνα, που είναι το Α και το Ω και στον φετινό Ολυμπιακό, θα πρέπει να λειτουργήσει ακόμα περισσότερο ομαδικά σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον από πλευράς ατμόσφαιρας.

Το θέμα των βολών (18 χαμένες στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν) σαφώς και απασχολεί, αλλά εδώ έχει να κάνει και με την πνευματική συγκέντρωση των παικτών καθώς και με την ατομική τους προπόνηση.