Με την ηγεσία του ΣΕΒ συναντήθηκαν ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης και η υπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε τη «στροφή» της πολιτικής της κυβέρνησης προς την ενίσχυση της βιομηχανίας με την ενσωμάτωση του τομέα στο υπουργείο Οικονομίας και αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες αναφορικά με τα υφιστάμενα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τις εξελίξεις σχετικά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τις επικείμενες αλλαγές στον τομέα των στρατηγικών επενδύσεων.

Η Θ. Τζάκρη αναφέρθηκε στην εκτεταμένη αποβιομηχάνιση που έχει υποστεί η χώρα το τελευταίο διάστημα και επεσήμανε την ανάγκη χάραξης ενιαίας αναπτυξιακής πολιτικής στην οποία ο τομέας της βιομηχανίας θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο.

Ο Α.Χαρίτσης προέταξε το γεγονός ότι στον σχεδιασμό των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2014-2020 η επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό πυλώνα και επεσήμανε ότι στόχος είναι τα νέα προγράμματα να σχεδιαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ.Φέσσας, υπογράμμισε τη θέση του Συνδέσμου για μια νέα πολιτική ενίσχυσης των επενδύσεων που θα κάνει χρήση σύγχρονων εργαλείων (φορολογικά κίνητρα, κυλιόμενες προκαταβολές και αποσβέσεις, κλπ.), αντί των παραδοσιακών άμεσων επιδοτήσεων που δεν έχουν αποφέρει διαχρονικά την αναμενόμενη παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.