Η Toyota συνεχίζει να κερδίζει ένα μεγάλο μερίδιο από την αγορά αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, το τρίτο τρίμηνο του 2015, η Toyota κατάφερε να πουλήσει 211.100 οχήματα Toyota και Lexus, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό για το πρώτο εννιάμηνο της χρονιάς (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) στις 662.000 μονάδες και το μερίδιο αγοράς του group στο 4,7%. Οι αγορές που έδωσαν ιδιαίτερη ώθηση στην Toyota είναι η Δυτική Ευρώπη – +9% – η Κεντρική Ευρώπη κ.α.

Όσον αφορά τα υβριδικά μοντέλα, το ιαπωνικό γκρουπ κατάφερε να πουλήσει 152 Toyota και Lexus. Να σημειωθεί ότι, οι υβριδικές πωλήσεις και για τις δύο μάρκες το πρώτο εννιάμηνο της χρονιάς σημειώνουν άνοδο 16% από πέρσι, επιβεβαιώνοντας τη δημοτικότητα εναλλακτικών συστημάτων κίνησης στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Οι πωλήσεις Υβριδικών αντιπροσωπεύουν το 23% των συνολικών πωλήσεων της TME, αύξηση από 20% που ήταν πέρσι το ίδιο διάστημα, κάτι που επιβεβαιώνει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των πελατών και την εμπιστοσύνη στην υβριδική τεχνολογία μας.

Ο Karl Schlicht, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της TME, δήλωσε: «Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν σαφώς ότι οι Ευρωπαίοι πελάτες πείθονται όλο και περισσότερο για τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας. Με οκτώ υβριδικά Toyota και οκτώ υβριδικά Lexus σύντομα στη γκάμα μας που καλύπτουν σχεδόν το 60% των κατηγοριών της αγοράς, θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πελατών..»