Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ιταλία έχοντας κοστίσει  τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. Πλημμύρες, υπερχείλιση ποταμών και κατολισθήσεις. Κλειστά σχολεία, δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για βοήθεια.

Η υπερχείλιση ποταμών και οι κατολισθήσεις σε βουνοπλαγιές προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανδρών στις κεντρικές περιφέρειες Λάτσιο και Αμπρούτσο την Τετάρτη και μίας γυναίκας στην πόλη Μπενεβέντο κοντά στην Νάπολη. Άλλος ένας άνδρας έχασε τη ζωή του την Πέμπτη στην ίδια περιοχή.

Στο Μπενεβέντο τα σχολεία και το πανεπιστήμιο παρέμειναν κλειστά την Πέμπτη, ενώ εκκενώθηκαν και κατοικίες για προληπτικούς λόγους.

Τις τελευταίες ώρες το κύμα κακοκαιρίας πλήττει εντονότερα της νότιες περιφέρειες της χώρας, με πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Σικελία και την Απουλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μπάρι.

Στην Απουλία, κοντά στην κωμόπολη Τρόια, εξαιτίας κατολίσθησης προκλήθηκε διαρροή φυσικού αερίου από το δίκτυο διανομής, η οποία αντιμετωπίσθηκε άμεσα με την επέμβαση ειδικευμένου προσωπικού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο υπουργός περιβάλλοντος Τζαν Λούκα Γκαλέτι παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης και βρίσκονται σε διαρκή επαφή με την ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από