Πρώτο μέλημα της ΝΔ είναι να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον Πρωθυπουργό είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ στα Ιωάννινα, και είπε χαρακτηριστικά πως το πολυνομοσχέδιο, που συζητείται την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Βουλή, ολοκληρώνει τη δολοφονία της μεσαίας τάξης και εκφράζει την ιδεολογική εμμονή του κ. Τσίπρα στην αύξηση των φόρων και ειδικά στην ακίνητη περιουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση απολύτως συντεταγμένη, αρνητική «απέναντι στη φορομπηχτική πολιτική στης κυβέρνησης» και στηρίζοντας «τα λίγα θετικά τα οποία περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο».

Συμπλήρωσε ότι παράλληλα τρέχει η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, αλλά σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν πρόκειται να απεμπολήσει το ρόλο της ως σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, μας φόρτωσε με ένα τρίτο Μνημόνιο δικιάς του έμπνευσης, δικιάς του συγγραφής και συνταγής. Είναι ο ίδιος που θα υποστεί τις συνέπειες της πολιτικής του επιλογής. Εμείς έχουμε πει εξαρχής ότι θα στηρίζουμε εκείνες τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα στηρίζουν την ιδιωτική οικονομία, θα τονώνουν την ανάπτυξη και θα δημιουργούν θέσεις απασχόλησης. Σε όλα τα άλλα θα μας βρουν απέναντι», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο και θα υπερψηφίσει τα άρθρα εκείνα που συντάσσονται με την αναπτυξιακή πολιτική της ΝΔ.

Για τα εσωκομματικά δήλωσε ότι υπήρχαν μικρές διαδικαστικές διαφωνίες που έχουν επιλυθεί και επανέλαβε το αίτημά του για μια τουλάχιστον δημόσια συζήτηση των υποψηφίων προέδρων.

«Η επόμενη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι αισιόδοξη και θα βρει τη Νέα Δημοκρατία ενωμένη, συγκροτημένη δύναμη αντιπολίτευσης στη Βουλή, αλλά και με διάθεση να αλλάξουν πολλά πράγματα στην οργάνωση, στη δομή και τη λειτουργία του κόμματος, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξαναμιλήσουμε σε ακροατήρια τα οποία δεν μας ακούνε πια. Δεν μας ακούνε οι νέοι, δεν μας ακούν οι παραγωγικές τάξεις -και εγώ αυτό θέλω να το διορθώσω», συνέχισε και έκανε λόγο για αναγέννηση της ΝΔ.

«Μόνο έτσι θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε με τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, να τον κερδίσουμε και να κυβερνήσουμε καλά», επισήμανε.