Μόνο ο ΠΑΟΚ χαμογέλασε στα τρία θρίλερ των ελληνικών ομάδων στην πρεμιέρα του Eurocup, καθώς ΑΕΚ και Αρης λύγισαν στο φινάλε.

ΑΕΚ – Κράσνι Οκτιάμπρ (86-86) 94-96 παράταση. Στο ματς της αγωνιστικής (αν όχι της χρονιάς για το Eurocup) η συγκλονιστική εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (42 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 2 ασίστ, 1 κόψιμο) πήγε στράφι, καθώς η Ενωση δεν κατάφερε στην επιστροφή της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα έπειτα από μία οκταετία να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Γιάννης Καλαμπόκης με το έξυπνο φάουλ που κέρδισε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας έστειλε το ματς στην παράταση με 3/3 βολές (86-86) αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο έξτρα πεντάλεπτο αστοχώντας, ενώ το καλάθι που σημείωσε ο Μιλόσεβιτς που πήρε το ριμπάουντ «νικήθηκε» από τον χρόνο (εκπρόθεσμο).

Σε ένα γήπεδο που δεν γέμισε (συνεχίζεται η αντίδραση των φίλων της ΑΕΚ για την κάρτα φιλάθλου) οι γηπεδούχοι δεν πήραν τη βοήθεια που θα ήθελαν από τους ξένους, σε αντίθεση με τη ρωσική ομάδα που τα περίμενε όλα σχεδόν από τον εκπληκτικό Τόνι Μίτσελ (39 πόντους – 8 ριμπάουντ).

Το ματς ήταν επεισοδιακό με τέσσερις τεχνικές ποινές και μερίδιο έχει και ο πρόεδρος του Κόκκινου Οκτώβρη (αυτό σημαίνει το όνομα της ομάδας) Ντμίτρι Γερασιμένκο, που προκάλεσε τον κόσμο. Είναι παράλληλα και παίκτης, ενώ στο τέλος έκανε και τον διερμηνέα.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με βολές (από ανύπαρκτο φάουλ που χρεώθηκε στον Παπαντωνίου στα 6») ο Ματεϊούνας.

ΠΑΟΚ – Ζολνόκι 72-69. Θρίλερ και στην Πυλαία, αλλά με αίσιο τέλος για την ελληνική ομάδα, καθώς ο ΠΑΟΚ (Ντούβνιακ 17, Τέπιτς 16) χάρις στην ψυχραιμία του Κώστα Βασιλειάδη στο φινάλε (6/6 βολές) επικράτησε με 72-69 της ουγγρικής Ζολνόκι.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Σούλης Μαρκόπουλος γλυκάθηκε έτσι διπλά από τους παίκτες του, καθώς εκτός της νίκης, του πρόσφεραν στο τέλος και μια τούρτα για τα 300 παιχνίδια του στον πάγκο της ομάδας.

Τραμπζονσπόρ – Αρης 74-71. Δεν άντεξε στο φινάλε ο Αρης και ηττήθηκε στην Τουρκία από την Τραμπζονσπόρ με 74-71. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη (ΜακΝίλ 15, Χάγκινς 14) πλήρωσε τα καθοριστικά λάθη στην άμυνα και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Στιπάνοβιτς (19 π.).

Κόκκινη πρεμιέρα

Σε κατάμεστο γήπεδο, αλλά όχι στο τιμωρημένο ΣΕΦ, ο φιναλίστ της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός ντεμπουτάρει σήμερα (21.45, Novasports 2) στην αγαπημένη του διοργάνωση.

Φιλοξενεί στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου την νταμπλούχο Κροατίας Τσεντεβίτα στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα και το μήνυμα του τεχνικού του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν: «Παιχνίδια πάντα σε γεμάτο γήπεδο».