Από την αρχή της σεζόν το απουσιολόγιο στον Παναθηναϊκό δεν έχει μείνει ποτέ λευκό. Και πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να συμβεί ούτε τις προσεχείς εβδομάδες καθώς ο Μάικλ Εσιέν παραμένει στα πιτς. Εστω πάντως και με τον πολυδιαφημισμένο Γκανέζο να παραμένει εκτός δράσης, είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Αναστασίου καλείται να επιλέξει την ενδεκάδα για το επερχόμενο παιχνίδι (19/10) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Λεωφόρου έχοντας πληθώρα επιλογών.

Ουσιαστικά ουδέποτε άλλοτε υπήρξε τέτοιος συνωστισμός στα χαφ του Τριφυλλιού. Για τη θέση του αμυντικού μέσου υπολογίζονται ο Τάσος Λαγός και ο κατ’ ανάγκη κεντρικός Γιώργος Κουτρουμπής (η φυσική θέση του είναι στο κέντρο της άμυνας), οι οποίοι –απόντος του Εσιέν –έχουν επωμιστεί όλο το βάρος σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο, ενώ ο Κάρλος Ζέκα, ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο Μεχντί Αμπέντ και ο Ρούμπιν Λουντ είναι οι τέσσερις που διεκδικούν τις δύο θέσεις των εσωτερικών μέσων. Μάλιστα, όλοι τους βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την επιλογή του 42χρονου κόουτς. Ο Ζέκα ούτως ή άλλως αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος, καθώς σπανίως υστερεί, ενώ και ο Πράνιτς αλλά κυρίως οι Αμπέντ και Λουντ προέρχονται από εξαιρετικές εμφανίσεις με τις εθνικές ομάδες της Αλγερίας και της Φινλανδίας, αντιστοίχως. Την οκτάδα των μέσων συμπληρώνουν ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος προέρχεται από μακρά απουσία αλλά είχε θετική εικόνα στις τελευταίες προπονήσεις, και ο Αμπντούλ Ατζαγκούν, που με την παρουσία του στην ενδεκάδα στις τρεις τελευταίες νίκες των Πρασίνων επί του Λεβαδειακού, του Πλατανιά και της Ξάνθης έπαιξε καταλυτικό ρόλο σκοράροντας δις.

Το ζητούμενο πάντως για τον Αναστασίου είναι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής χημικής ένωσης που θα βγάλει το Τριφύλλι από το αγωνιστικό αδιέξοδο των προηγούμενων εβδομάδων. Μάλιστα δεν αποκλείεται να καταφύγει ακόμη και σε αλλαγή συστήματος με τη χρησιμοποίηση του 4-2-3-1 ή του 4-3-2-1, αντί του κλασικού 4-4-2 σε ρόμβο, προκειμένου να χωρέσει πέντε μέσους στο ίδιο σχήμα. Τούτο βεβαίως προκύπτει και από τη δεδομένη απουσία τού –κατά τα άλλα αναντικατάστατου –Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος τραυματίστηκε την περασμένη Παρασκευή στην αναμέτρηση της Σουηδίας με το Λιχτενστάιν (αντικαταστάθηκε με τράβηγμα στον μηρό λίγα λεπτά αφότου σκόραρε) και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η έλλειψη του υπερπολύτιμου Μπεργκ προφανώς και δεν χαροποιεί τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την πληθώρα λύσεων που έχει πλέον στα χέρια του (εντός των ημερών επιστρέφει σε πλήρη δράση και ο γερμανός δεξιός μπακ Γενς Βέμερ), σε μια περίοδο κατά την οποία αρχίζει μια σειρά δύσκολων και ιδιαίτερα απαιτητικών αγώνων, καθώς μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα ακολουθούν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η ΑΕΚ στη Λεωφόρο, ο Ατρόμητος στο Περιστέρι και ο Ολυμπιακός εντός έδρας.