Τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στη Λέσβο, άλλα δύο μέλη της και έναν συνεργό τους συνέλαβαν το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου.

Πρόκειται για 42χρονο, 41χρονο, 53χρονο και 29χρονο, αντίστοιχα, οι οποίοι, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος παρέδιδε στον 41χρονο και στον 53χρονο ποσότητες χασίς, που είτε καλλιεργούσε ο ίδιος σε αγρόκτημά του στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής, είτε τις προμηθευόταν από διάφορες πηγές, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους σε αγοραστές που εντόπιζε ο 29χρονος.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον άλλα 35 άτομα, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν και στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών μεταναστών από διάφορες περιοχές του νησιού προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Στη διάρκεια των ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν και δύο εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 325 δενδρύλλια χασίς ύψους από 40 εκ. έως 1 μ., περίπου 7 κιλά χασίς, 15 ναρκωτικά χάπια, ζυγαριά ακριβείας, 1.450 ευρώ, 16 κινητά τηλέφωνα και τρία 3 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και κατηγορούνται πλέον -κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.