Γέφυρα ελευθερίας αποτέλεσαν τα capital controls για τη Βίκυ Σταμάτη που τελικά αποφυλακίζεται άμεσα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει τελικά την εγγυοδοσία που της επέβαλε την Τετάρτη το δικαστήριο ορίζοντας την σε 50.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος κάνοντας χρήση το πρωί της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν, πήρε το μεσημέρι της Πέμπτης στα χέρια του το αποφυλακιστήριο της Βίκυς Σταμάτη, κατόπιν συνεννόησης με τις υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κλπ) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους. Η ΚΥΑ έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί. Αν δεν παραταθεί η κα Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά τη λήξη ισχύος της (5 /11) να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ. Αυτό που μένει τώρα είναι η Βίκυ Σταμάτη να καταθέσει και το διαβατήριό της.

Η ΚΥΑ

Ο κ.Παγορόπουλος έκανε επίκληση το ΦΕΚ υπ αριθμόν 2110/20 Σεπτεμβρίου 2015 το οποίο βασίζεται στην 49214/21/7/15 Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αναστέλλει , μεταξύ άλλων, την καταβολή εγγυήσεων από κατηγορουμένους για να αφεθούν ελεύθεροι, λόγω της επιβολής των capital control.