Τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας από την ΑΕΚ, το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος η οποία θα ερευνήσει όλα τα θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου της ομάδας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.

Η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ ήταν το θέμα της συνάντησης που έγινε το πρωί στο υπουργείο. Παρευρέθηκαν εκτός από τον υπουργό Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, ο Δημήτρης Μελισσανιδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπαγεβιτς.

«Δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση», ήταν τα πρώτα λόγια του Πάνου Σκουρλέτη αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης. Εξέφρασε ωστόσο, την άποψη ότι πλέον και οι δυο πλευρές είναι πιο ώριμες να βρουν μια λύση που θα ισορροπεί ανάμεσα στις ανάγκες της ομάδας, στην ιστορικότητα της και τις ανάγκες τις πόλης.

Όπως έγινε γνωστό, πηγή της έντασης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των εναλλακτικών προτάσεων, στάθηκε η πρόταση του Δήμου της πόλης να κατασκευαστεί το γήπεδο στο χώρο που βρίσκεται στο ύψος της Renault είτε πιο πάνω, σε έκταση όπου στεγάζονται σχολεία της περιοχής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκνευρισμένος ο Δημήτρης Μελισσανιδης τον διέκοψε και είπε πως αν ο δήμαρχος θέλει να φτιάξει το γήπεδο στη Renault ας επιχειρήσει να φτιάξει το δημαρχείο εκεί.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Βαγγέλης Ασλανίδης , το γήπεδο πρέπει να φτιαχτεί στον δικό μας χώρο, και να καλύπτει τους περιβαλλοντικούς όρους και τους νόμους.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι θέση του Δήμου είναι να φτιαχτεί το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς όμως να υποβιβαστεί η πόλη.