Τα Ηνωμένα Εθνη επέκριναν την Τρίτη την «προφανώς υπερβολική χρήση βίας» από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των Παλαιστινίων στην Δυτική Οχθη και ζήτησαν από την κυβέρνηση του Ισραήλ να ερευνήσει το θέμα.

Σύμφωνα με τον Στεφάν Ντουζαρίτς, τον εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο τελευταίος «καταδικάζει όλες τις πράξεις τρομοκρατίας τις οποίες παρακολουθήσαμε στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη».

Ταυτόχρονα όμως «η προφανώς υπερβολική χρήση βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είναι εξίσου ανησυχητική και θα πρέπει να επανεξεταστεί σοβαρά».

Αυτή η χρήση βίας «συμβάλλει στην επιδείνωση της κατάστασης, κάτι που οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο μάταιης αιματοχυσίας», συνέχισε ο Ντουζαρίτς.

Η οργή της παλαιστινιακής νεολαίας απέναντι στην ισραηλινή κατοχή και «η απουσία προοπτικής» για την πολιτική επίλυση της κρίσης διαδραματίζουν επίσης αρνητικό ρόλο, εκτίμησε ο εκπρόσωπος.

Ο Μπαν «εξακολουθεί να ανησυχεί πολύ για την αδιάκοπη βία παρά τις προσπάθειες των δύο πλευρών να κοπάσει η ένταση», είπε.

Ο γενικός γραμματέας πρόκειται να συζητήσει το θέμα στην διάρκεια συνάντησης που θα έχει σήμερα με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να εξετάσει την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από