Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Τετάρτη ότι στην διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα ενδέχεται να εμπλέκονται τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρωθυπουργός είπε ότι διευρύνεται η έρευνα σχετικά με τις διασυνδέσεις των δύο καμικάζι που πραγματοποίησαν την επίθεση με τους 97 νεκρούς.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι απέπεμψε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας στην πρωτεύουσα Άγκυρα στον απόηχο της επίθεσης αυτοκτονίας, η οποία σημειώθηκε πριν από την έναρξη πορείας ειρήνης που πραγματοποιούσε το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) μαζί με άλλα κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Η πορεία ειρήνης είχε προγραμματιστεί με αίτημα τον τερματισμό των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Πριν από λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι την επίθεση πραγματοποίησαν δύο καμικάζι, ενώ την Τρίτη ο πρόεδρος Ερντογάν παραδέχτηκε ότι ενδεχομένως να υπήρξαν «σφάλματα» των κυβερνητικών αρχών και διέταξε την διεξαγωγή σχετικής έρευνας.