Βολές για την ακολουθούμενη μεταναστευτική πολιτική δέχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Aγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία επικαλείται κάποιους από τους μετέχοντες στη συνάντηση, η Aγκελα Μέρκελ βρίσκεται στη δύσκολη θέση να πρέπει να επιβάλει την μεταναστευτική πολιτική της στο εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), όπως φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των κομμάτων.

Αν και η Γερμανίδα καγκελάριος είχε την υποστήριξη σημαντικών στελεχών του CDU, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, δέχθηκε πυρά από πολλούς βουλευτές.

Κυρίως ο πρώην αστυνομικός και νυν βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Κλέμενς Μπίνινγκερ διέψευσε τη Μέρκελ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα και κάποια στιγμή της είπε ξεκάθαρα ότι προφανώς «έχουμε διαφορετικές απόψεις», γράφει η Welt.

Οταν η γερμανίδα καγκελάριος έκανε τη ρητορική ερώτηση αν πραγματικά κάποιος πιστεύει ότι το Βερολίνο μπορεί να στέλνει πίσω στα σύνορα τους πρόσφυγες, ακούστηκαν αυθόρμητα κάποιες φωνές να απαντούν «ναι», προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα και άλλων βουλευτών.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής αρμόδιας για εσωτερικά ζητήματα Χανς-Πέτερ Ουλ (CSU) έθεσε υπό αμφισβήτηση μακροπρόθεσμα την ικανότητα της κυβέρνησης, ενώ επέκρινε τη Μέρκελ ότι στο θέμα της προσφυγικής κρίσης «επικεντρώθηκε πάρα πολύ στην εξωτερική πολιτική».

Ο Ουλ έφτασε να μιλά ακόμη και για «πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης», αν δεν υπάρξει «καμία λύση» στο προσφυγικό ζήτημα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU, η οποία ήταν πολύωρη, αρκετοί βουλευτές εμφανίστηκαν ανήσυχοι, με έναν εκ των οποίων να επισημαίνει ότι «δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο», σύμφωνα με τη Welt.