Η πλειονότητα των Γερμανών δεν επιθυμεί η χώρα να δεχθεί άλλους αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που καταγράφει στροφή στη στάση τους σε σχέση με έναν μήνα πριν.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης του YouGov, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία είναι πολύ μεγάλος, ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου αυτή την άποψη συμμεριζόταν το 46%.

Αντίθετα μόλις το 19% εκτιμά ότι η Γερμανία εξακολουθεί να είναι σε θέση να δεχθεί νέους πρόσφυγες, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό ανερχόταν σε 28%.

Επιπλέον, την άποψη της Μέρκελ ότι «θα τα καταφέρουμε» συμμερίζεται πλέον μόλις το 32% των ερωτηθέντων, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό ήταν 43%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), το αδελφό κόμμα στη Βαυαρία.

Βάσει της δημοσκόπησης του INSA, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild, το CDU και το CSU έχουν πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό τους μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή τα δύο κόμματα θα κέρδιζαν το 38% των ψήφων, μία μονάδα λιγότερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχαν κερδίσει το 41,5%.