Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο και εγγυοδοσία 50.000 ευρώ, αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταματη.

«Με άκρα επιείκεια αποφάσισε το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία» είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου την Τετάρτη.

Ωστόσο οι δικηγόροι της Β. Σταμάτη επέμειναν ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα της εγγύησης. Προς τούτο ζήτησαν προθεσμία δυο μηνών.

Νωρίτερα, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις χρυσές μίζες με βασικό κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο, άνοιξαν παράθυρο ελευθερίας στη Β. Σταμάτη

Οι δικαστές είχαν κάνει δεκτή αίτηση αναστολή εκτέλεσης της ποινής της υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση , που είχε κάνει θετική εισήγηση μετά από τρία χρόνια κράτηση και 6 αιτήματα που είχαν πέσει στο κενό.

Ωστόσο η πρόταση που διετύπωσε η εισαγγελέας για εγγυοδοσία 70.000 ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια που αποχώρησε κλαίγοντας. Οπως είπε ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης: «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να την σταυρώνετε. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό».

Το δικαστήριο στη συνέχεια αποσύρθηκε προκειμένου να καταλήξει στους όρους που θα της επιβληθούν. Η εισαγγελέας είχε προτείνει εκτός της εγγυοδοσίας, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και αφαίρεση διαβατηρίου.