Δύο Νοτιοαφρικανοί που νοικιάζουν το σπίτι το οποίο κάποτε ανήκε στον Οσκαρ Πιστόριους, και στο οποίο ο παραολυμπιονίκης σκότωσε τη σύντροφό του το 2013, μεταφόρτωσαν στο Διαδίκτυο βίντεο που τράβηξαν στο εσωτερικό του κατά τη διάρκεια του οποίου διατυμπανίζουν την επιθυμία τους να οργανώσουν εκεί δεξιώσεις.

Οπως μετέδωσαν νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο συνεργάτες, ο Ντέιβιντ Σκοτ, 33 ετών και ο Καγκίσο Μοκοάπε, 23 ετών, νοικιάζουν το τεράστιο και πολυτελές ακίνητο στην Πρετόρια, όπου η Ρίβα Στέενκαμπ άφησε την τελευταία της πνοή αφού την πυροβόλησε ο Πιστόριους τον Φεβρουάριο του 2013.

«Πρόκειται αναμφίβολα για τον κατάλληλο χώρο για να οργανώσει κανείς μια βραδιά. Ο Οσκαρ κατασκεύασε αυτήν την οικία για να υποδέχεται κόσμο», υποστήριξε ο Ντέιβιντ Σκοτ στο βίντεο που μεταφορτώθηκε στο YouTube, την ώρα μάλιστα που ανοίγει ένα κουτάκι μπίρα.

«Ολα τα Σαββατοκύριακα, θα διασκεδάζουμε εδώ» προσθέτει ο Καγκίσο Μοκοάπε.

Ο Οσκαρ Πιστόριους αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του για να πληρώσει τα έξοδα του δικηγόρου του. Τον περασμένο χρόνο κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εκτίει ποινή φυλάκισης 5 ετών. Ο ίδιος επιμένει ότι σκότωσε τη σύντροφό του κατά λάθος, καθώς νόμιζε ότι ήταν ληστής που είχε μπει στο μπάνιο του σπιτιού για να κρυφτεί.

Στο βίντεο που μπορεί κανείς να δει στο YouTube, οι δύο ενοικιαστές, εμφανώς ζαλισμένοι από την κατανάλωση αλκοόλ, παρουσιάζουν το επιβλητικό κτίσμα. Μόλις μπαίνει στο μπάνιο, όπου η Στέενκαμπ σκοτώθηκε, ο Ντέιβιντ Σκοτ δίνει τη δική του εκδοχή των γεγονότων.

«Το έβαλε στα πόδια, κλείστηκε στο μπάνιο»

«Είχαν μια διαμάχη (…) Εκείνος στράφηκε εναντίον της, εκείνη το έβαλε στα πόδια, κλείστηκε στο μπάνιο» περιγράφει ο Σκοτ.

Εκείνη του «είπε ότι θα τηλεφωνούσε σε κάποιον και εκείνος πυροβόλησε. Ετσι εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα» προσέθεσε με σιγουριά.

Για το βίντεο, που έχει προκαλέσει σάλο στο Διαδίκτυο, ο Σκοτ εξήγησε ότι τις εικόνες κατέγραψε το τηλεοπτικό δίκτυο Netwerk24.

«Ηρθαν για να μας πάρουν συνέντευξη με στόχο να προβάλουμε την επιχείρησή μας» σημείωσε στην εφημερίδα Rekord.

«Ημασταν χαλαροί και εκφράσαμε την γνώμη μας την στιγμή που μας είπαν ότι δεν μας μαγνητοσκοπούσαν».

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο News24, ο Ντέιβιντ Σκοτ ζήτησε συγγνώμη και αναγνώρισε ότι το μήνυμα που έστειλαν μέσω του βίντεο ήταν «απόλυτα άτοπο».

Η εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας Πιστόριους, Ανελιέζ Μπούργκες, χαρακτήρισε το βίντεο «περίεργο», έγραψε η εφημερίδα The Star.