Σε νέα φάση περνά η αντιπαράθεση της Σερβίας με την Αλβανία μετά την πρόκριση των Αετών στα τελικά του  Euro 2016 για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο σερβικός Τύπος αναφέρει πως μετά τη νίκη της Αλβανίας επί της Αρμενίας με 3-0 στο Ερεβάν, εκατοντάδες Αλβανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μπουγιάνοβατς και του Πρέσεβο, νότια της Σερβίας, και φώναζαν «Σκοτώστε, σφάξτε, κανείς Σέρβος δεν πρέπει να υπάρχει», ενώ στα Τίρανα έκαιγαν σερβικές σημαίες.

Οι Σέρβοι καταγγέλλουν επίσης μέσω της ιστοσελίδας telegraf.rs πως οι Αλβανοί έστησαν το παιχνίδι με την Αρμενία πληρώνοντας  από 500.000 ευρώ στον τερματοφύλακα και σε τρεις ακόμα αρμένιους παίκτες. Ως επιχείρημα πως ήταν χειραγωγημένο το παιχνίδι οι Σέρβοι αναφέρουν πως τα γραφεία στοιχημάτων ανέβασαν την απόδοση για τη νίκη της Αρμενίας από το 2,85 στο 4,10.

Αιχμές εναντίον της Σερβίας αλλά και της Ελλάδας άφησε ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα στη μεγαλειώδη υποδοχή που επεφύλαξε η πολιτική ηγεσία της χώρας στους θριαμβευτές του Ερεβάν. Κατά την ομιλία του προς τους παίκτες ο Ράμα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καλοκαιρινά μπάνια για τη Σερβία και άλλες ομάδες της Βαλκανικής που θα παρακολουθήσουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από την τηλεόραση».

Ο Ράμα υποσχέθηκε επίσης να πιέσει ώστε να κατασκευαστεί ένα νέο εθνικό στάδιο ποδοσφαίρου στο οποίο θα τοποθετηθεί μια χρυσή πλακέτα με τα ονόματα των παικτών της σημερινής ομάδας.

Ολη η Αλβανία ζει πρωτόγνωρες στιγμές για τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Μπουγιάρ Νισάνι της απένειμε το μετάλλιο της Τιμής του Εθνούς που αποτελεί την ύψιστη τιμή για τους αλβανούς πολίτες.  

«Σήμερα ας γιορτάσουμε και μετά ξεκινάμε την προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα πάμε έχοντας το κεφάλι μας ψηλά» δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας Λορίκ Τσάνα.

Στη Γαλλία θα πάνε πολύ περισσότεροι αλβανοί παίκτες από τους επίσημα 23 που θα δηλώσει η αλβανική ομοσπονδία. Ο Σκόντραν Μουστάφι θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία, ο Αντνάν Γιανουζάι το Βέλγιο, ενώ με την ομάδα της Ελβετίας θα παίξουν οι Τζάκα, Σακίρι, Μπεχράμι, Μπεχμέντι, Κασάμι και Τζεμαϊλί. Αν προκριθεί η Δανία από τα μπαράζ, παρών στη Γαλλία θα είναι επίσης ο Ντουρμίσι Ριζά.