«Βροχή” εξακολουθούν να πέφτουν οι κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τη δημοτική αστυνομία. Τα ροζ χαρτάκια που έχουν τοποθετηθεί στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων μέσα σε διάστημα μόλις 15 ημερών ξεπερνούν τις 4.000, ενώ τις επόμενες ημέρες οι δημοτικοί αστυνόμοι θα προχωρούν και σε αφαίρεση πινακίδων.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι μπήκε μια τάξη στο κυκλοφοριακό της πόλης. Χρειάζεται χρόνος γι αυτό. Τώρα προς το παρόν η δημοτική αστυνομία κόβει μόνο κλήσεις, σύντομα όμως θα αρχίσουμε να αφαιρούμε και τις πινακίδες από τα οχήματα των παραβατών”, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Τάξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Κιοσέογλου.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μετά την επαναλειτουργία του Σώματος, στην οποία συμμετείχαν ο εισαγγελέας, η τροχαία, αλλά και δημοτικοί αστυνόμοι.

Σε οθόνη προβλήθηκαν εικόνες και φωτογραφίες από τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, επισημάνθηκαν οι κυριότερες παραβάσεις, ενώ δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τη συνέχεια.

“Όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα έχουν πλέον το νου τους για τους παραβάτες. Δεν είναι μόνο η δημοτική αστυνομία αλλά και η τροχαία μπαίνει στο παιχνίδι”, πρόσθεσε ο κ.Κιοσέογλου υποστηρίζοντας πως προτεραιότητα θα δοθεί στη συνέχεια στη Λεωφόρο Νίκης και την Αγίου Δημητρίου για να απεγκλωβιστούν τελείως οι δρόμοι αυτοί από τα παράνομα παρκαρισμένα.