Πέντε μέλη της διεθνούς αποστολής στήριξης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν ένα βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην πρωτεύουσα Καμπούλ, ανέφεραν επίσημες πηγές σήμερα Δευτέρα.

Αξιωματικοί της αποστολής του ΝΑΤΟ, που έδωσε τον αριθμό των νεκρών αλλά όχι τα ονόματα και τις εθνικότητες των νεκρών και τραυματιών, είπε ότι η συντριβή του ελικοπτέρου έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο αρχηγείο στην Καμπούλ. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι δύο μέλη της Βασιλικής Αεροπορίας σκοτώθηκαν όταν ένα βρετανικό ελικόπτερο Puma Mk 2 συνετρίβη ενώ προσγειωνόταν στην βάση.

«Το επεισόδιο βρίσκεται υπό διερεύνηση τώρα αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν ατύχημα και όχι αποτέλεσμα εχθροπραξίας», σημείωσε το υπουργείο σε γραπτή δήλωση, χωρίς να αναφερθεί σε άλλους νεκρούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν έχουν τελειώσει αλλά περίπου 12.000 στρατιώτες, κυρίως αμερικανοί, παραμένουν στην χώρα ως μέρος της αποστολής εκπαίδευσης των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν.