Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπου Μπακρ αλ Μπαγντάντι δεν βρισκόταν πιθανόν στην αυτοκινητοπομπή που επλήγη από αεροπορικές επιδρομές κοντά στα συροϊρακινά σύνορα την Κυριακή, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο ιρακινός Στρατός είχε αναφέρει ότι ο Αλ Μπαγντάντι μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο μετά την επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του σε πόλη κοντά στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία.

Ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας ωστόσο δήλωσε ότι οι προκαταρκτικές πληροφορίες αναφέρουν τώρα πως η αυτοκινητοπομπή μετέφερε χαμηλότερου βαθμού στελέχη της οργάνωσης, υπό τον Αμπου Σάαντ αλ Καρμπούλι, τοπικό ανώτερο αστυνομικό του Ισλαμικού Κράτους.

«Μετά την αποτίμηση όλων των πληροφοριών που λάβαμε από τις πηγές μας, αναφέρουμε ότι είναι πολύ πιθανόν στην αυτοκινητοπομπή που πλήξαμε να μην επέβαινε ο Αμπου Μπακρ αλ Μπαγντάντ», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους. «Συνεχίζουμε να καταβάλλουμε εκτενείς προσπάθειες για να διαλευκάνουμε την κατάσταση».

Αυτή ήταν τουλάχιστον η τρίτη φορά που αυτοκινητοπομπή του Μπαγντάντι δέχεται επίθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από