Ακόμα και ο Τζον Λένον θα κοκκίνιζε από τον θυμό του για την υποδοχή ροκ σταρ που έχουν επιφυλάξει οι Λιβερπούλιανς στον Γιούργκεν Κλοπ.

Η παρουσίαση του γερμανού προπονητή από τους Κόκκινους την Παρασκευή όχι μόνο δεν ξεθύμανε τον ενθουσιασμό των οπαδών, αλλά τον αύξησε ακόμα περισσότερο.

Ο αγγλικός σύλλογος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και δημιούργησε μια σειρά αναμνηστικών, όπως το χαρακτηριστικό καπέλο που φορά ο Κλοπ αλλά και τισέρτ με το λογότυπο «The Normal One».

Στην πρώτη του βόλτα στην πόλη τού Λίβερπουλ ο Κλοπ δεν προλάβαινε να βγάζει φωτογραφίες, όπως αυτή που ανέβηκε στα social media όπου είναι περικυκλωμένος από όμορφες γυναίκες έξω από τη γνωστή μπιραρία The Old Blind School.

Οι αυξημένες προσδοκίες που έχουν από τον Κλοπ όχι μόνο οι οπαδοί της νέας του ομάδας αλλά γενικότερα το αγγλικό ποδόσφαιρο αρχίζουν να προβληματίζουν τον Γερμανό που προσπαθεί με κάθε τρόπο να θέσει τους στόχους της Λίβερπουλ στη σωστή τους διάσταση.

«Αν θέλετε να με παρουσιάζετε σαν τον Ιησού αλλά την άλλη ημέρα να λέτε «όχι, δεν μπορεί να περπατήσει πάνω στο νερό», τότε έχουμε πρόβλημα. Δεν μπορώ να περπατήσω πάνω στο νερό. Κάνω όμως βουτιές» τόνισε ο Κλοπ στους δημοσιογράφους. Και πρόσθεσε: «Οι προσδοκίες είναι σημαντικές στη ζωή. Υστερα από τόση δημοσιότητα ας ηρεμήσουμε και ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ περίμεναν τόσα χρόνια ώστε τους κατανοώ που έχουν χάσει την υπομονή τους, όμως δεν λειτουργεί έτσι. Κάποια πράγματα θα αλλάξουν γιατί είμαι διαφορετικός από άλλους προπονητές, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλο τον κόσμο σε μία ημέρα».

Θέλει τον Λεβαντόφσκι

Με αφορμή την απουσία των διεθνών ποδοσφαιριστών, ο Κλοπ έστρεψε αμέσως το ενδιαφέρον του προς τους νέους της Λίβερπουλ παρακολουθώντας το παιχνίδι Κ-18 εναντίον της Στόουκ.

Στο μεταγραφικό μέτωπο πρώτος στη λίστα του Κλοπ φέρεται να είναι ο επιθετικός της Μπάγερν και παλιός μαθητής του στην Ντόρτμουντ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.