Δύο από τις κορυφαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, έκαναν ξεχωριστή τη χθεσινή βραδιά στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Παναθηναϊκός υπέταξε (76-70) τον Αρη στην πρεμιέρα της Α1 και χωρίς απώλεια θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (19/10). Με total black περιβολή ο Γκάνγκστερ έκανε το τζάμπολ και ο σέρβος προπονητής χειροκρότησε θερμά και αποθέωσε την εμβληματική φιγούρα.

«Θυμάμαι τις μάχες της Παρτίζαν με τον Αρη, τον απίστευτο Νίκο Γκάλη, που ήταν πρότυπο για όλους τους παίκτες της γενιάς μου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο του Αρη. Δεν νομίζω ότι είναι σύνηθες να έχει κερδίσει εδώ ο Παναθηναϊκός και να χειροκροτείται» υπογράμμισε ο «Σάλε», ενώ ο Γκάλης δήλωσε: «Ο Αρης έπαιξε καλά, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Ηταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία».

Τη νίκη του ΠΑΟ συνυπέγραψαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Τζέιμς Γκιστ. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού, έχοντας βρει υποστήριξη στο πρόσωπο του Νικ Καλάθη (11 π., 4 ρ., 3 ασ., 3 κλ. σε 34’24»), γέμισε τις κατηγορίες της στατιστικής (12 π., 4 ρ., 8 ασ., 2 κλ., 1 τ. σε 29’46»), ενώ ο Αμερικανός έβγαλε όλη την ενέργειά του στο τελευταίο επτάλεπτο σημειώνοντας τους 11 από τους 17 πόντους του μετά το 59-59, ενώ είχε και 7 ριμπάουντ. Στο ίδιο διάστημα, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (14 π.) πέτυχε τους έξι από τους 17 τελευταίους πόντους του ΠΑΟ παρουσιάζοντας 100% ευστοχία εντός πεδιάς (6/6 δ.).

«Μικρές λεπτομέρειες μας κόστισαν τη νίκη και ειδικά τα δέκα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο», τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης, που είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Γουότερς 14, Γουάιτ 13, ΜακΝίλ και Πελεκάνος από 11, Κοέν 10), ενώ δεν αγωνίστηκε ο ήρωας του πρόσφατου προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ Τζαμέλ Χάγκινς (17 π., 10 ρ., 6 τ. στον προημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ), που υποφέρει από γαστρεντερίτιδα.