Τουλάχιστον 18 διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, έχουν διαπράξει, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Πρόκειται για δύο Ρομά, ηλικίας 26 και 16 ετών, οι οποίοι στις 5 Οκτωβρίου συνελήφθησαν στην περιοχή του Γουδή, έπειτα από καταδίωξή τους από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, καθώς νωρίτερα, μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, είχαν διαρρήξει Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στον Άγιο Δημήτριο.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα δύο μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε, οι δύο συλληφθέντες, από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από κατοικίες, απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 18 περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Χαλανδρίου, Νέου Ψυχικού, Βριλησσίων, Πεντέλης, Νέας Ερυθραίας, Νέας Ιωνίας και Νίκαιας.

Επιπλέον εξακριβώθηκε ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων, οι δύο Ρομά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.