Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης προσθέτοντας ότι «είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τα μέτρα για να γίνει η αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω».

Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα της ΕΡΤ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μισθωτοί και συνταξιούχοι να παίρνουν το μισό του ποσού του μισθού ή της σύνταξης μόνο με τη χρήσης χρεωστικής κάρτας, όπως δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Αλεξιάδης σημειώνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών μελετά μέτρα για να αυξηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος.

Πάντως, τόνισε πως δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί, αλλά θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι υπάρχει παράδειγμα από άλλες χώρες πως όταν αυξάνεται η χρήση πλαστικού χρήματος μειώνεται η φοροδιαφυγή.

Για το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε: «Επανεξετάζουμε τη δυνατότητα, πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν νωρίτερα την οφειλή τους». Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι «σκοπός του υπουργείου είναι να γίνουν πιο δίκαια και αναλογικά».

Επίσης, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι γίνονται πιο αυστηρές οι διατάξεις για πρόσβαση στις θυρίδες και δίνονται περισσότερα «όπλα» στη δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές Αρχές. Για την επιβολή φόρου στα ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό σημείωσε πως εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παίρνοντας παράδειγμα και από τη γειτονική Ιταλία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από