Καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις η Νέα Δημοκρατία, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας: «Καταψηφίζουμε τις προγραμματικές σας δηλώσεις, γιατί δεν έχετε ούτε το σχέδιο ούτε τη θέληση ούτε τα στελέχη για να βγει η χώρα από την κρίση».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Tσίπρας «πασπάλισε με αριστερή χρυσόσκονη ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας στη Βουλή είπε ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 , αλλά το προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν λέει κάτι τέτοιο, όπως και με τις υποσχέσεις για τη μείωση της ανεργίας.

«Συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και συνέχισε: «Μήπως ο υπουργός Οικονομικών υπονομεύει τον Τσίπρα, μήπως δείχνει τα δόντια της η ομάδα των 53, ή απλά λέει την αλήθεια;».

«Πότε διαταράχθηκε η οικονομική σταθερότητα, όμως; Ποιος έκλεισε τις τράπεζες;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «πράγματι, σώσατε τη χώρα με τις δικές μας πλάτες την τελευταία ώρα. Αλλά δεν θα σας πούμε μπράβο γι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι ο λαός σας έχει ανταμείψει».

Άσκησε, δε, κριτική για το θέμα της ανάπτυξης, λέγοντας ότι για εκείνον ισοδυναμεί με τη λέξη «δουλειά, δουλειά, δουλειά». Επίσης, τόνισε ότι «δεν έχει απαντήσει ο πρωθυπουργός αν μπορεί η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις επενδύσεις και δεν είχε τις απαντήσεις στον κ. Κλίντον, όχι γιατί δεν ξέρει καλά αγγλικά, αλλά γιατί δεν τις είχε ούτε στα ελληνικά».