Καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις η Νέα Δημοκρατία, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας: «Καταψηφίζουμε τις προγραμματικές σας δηλώσεις, γιατί δεν έχετε ούτε το σχέδιο ούτε τη θέληση ούτε τα στελέχη για να βγει η χώρα από την κρίση».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Tσίπρας «πασπάλισε με αριστερή χρυσόσκονη ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας στη Βουλή είπε ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 , αλλά το προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν λέει κάτι τέτοιο, όπως και με τις υποσχέσεις για τη μείωση της ανεργίας.

«Συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και συνέχισε: «Μήπως ο υπουργός Οικονομικών υπονομεύει τον Τσίπρα, μήπως δείχνει τα δόντια της η ομάδα των 53, ή απλά λέει την αλήθεια;».

«Πότε διαταράχθηκε η οικονομική σταθερότητα, όμως; Ποιος έκλεισε τις τράπεζες;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «πράγματι, σώσατε τη χώρα με τις δικές μας πλάτες την τελευταία ώρα. Αλλά δεν θα σας πούμε μπράβο γι' αυτό, παρά το γεγονός ότι ο λαός σας έχει ανταμείψει».

Άσκησε, δε, κριτική για το θέμα της ανάπτυξης, λέγοντας ότι για εκείνον ισοδυναμεί με τη λέξη «δουλειά, δουλειά, δουλειά». Επίσης, τόνισε ότι «δεν έχει απαντήσει ο πρωθυπουργός αν μπορεί η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις επενδύσεις και δεν είχε τις απαντήσεις στον κ. Κλίντον, όχι γιατί δεν ξέρει καλά αγγλικά, αλλά γιατί δεν τις είχε ούτε στα ελληνικά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από