Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Τρίτης, έκανε λόγο για «καθυστερημένη ευαισθησία» της κυβέρνησης σχετικά με το προσφυγικό.

«Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί τη γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ.Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Σεβαστουπόλεως.

Το Ποτάμι σημείωσε ακόμη ότι «έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία -με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ- έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της», εξαίροντας τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.-Κ. Γιούνκερ για τη δήλωσή του ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» καθώς και για το ότι είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα.

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε σε σκληρό ύφος χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση του Ποταμιού «θλιβερή».

«Είναι πραγματικά άξιο απορίας τί σχέση έχουν οι θέσεις του Ποταμιού για τους πρόσφυγες, με τις αντίστοιχες θέσεις της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην οποία υποτίθεται ότι συμμετέχει», τονίζει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, για να προσθέσει ότι «η ακροδεξιά ευρωομάδα της Λεπέν θα αναγνώριζε πολύ περισσότερο τις απόψεις της στη σημερινή θλιβερή ανακοίνωση του Ποταμιού».

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη επανήλθε με βραδινή ανακοίνωση, με τίτλο «Ντροπή τους» στην οποία τονίζει «Είναι δυνατόν οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα να ταυτίζουν τις πολιτικές αποφάσεις του προέδρου Γιούνκερ με τις ακροδεξιές θέσεις της Λεπέν»;

«Και όμως συνέβη και αυτό! Σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας με στόχο να παραμένουν στα εδάφη της Τουρκίας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Είναι ακριβώς η πρόταση που είχε κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Μυτιλήνη (στις 15 Απριλίου) συστήνοντας στην κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με την Τουρκία μέσω της ΕΕ ώστε να σταματούν εκεί οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Όλα αυτά όμως σύμφωνα με βραδινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού είναι… «προσχώρηση στην ακροδεξιά ευρωομάδα της Λεπέν»!

»Προσβλητικές σοφιστείες από αυτούς που τόσους μήνες παρακολουθούν άπραγοι (από τη σιγουριά των γραφείων τους στην Αθήνα), ανθρώπους να ταλαιπωρούνται, να εξευτελίζονται, να πνίγονται» καταλήγει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από