Στο Ηράκλειο έφθασε σήμερα η Επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε, Κορίνα Κρέτσου, που αναμένεται να αναμένεται να επισκεφθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, να μιλήσει σε Περιφερειακό συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις για ανάπτυξη στην Περιφέρεια: ΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Juncker» και να επισκεφθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Την κ. Κρέτσου υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ο περιφερειάρχης και πρώην συνάδελφός της στο Ευρωκοινοβούλιο, Σταύρος Αρναουτάκης, Κατά την υποδοχή της, ο κ. Αρναουτάκης είχε την ευκαιρία να κάνει μια πρώτη συζήτηση-ενημέρωση στην κ. Κρέτσου για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στα έργα της παλαιάς και νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Το απόγευμα, η Επίτροπος επισκέπτεται το Μουσείο Αγ. Αικατερίνης που αναπαλαιώθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ – και αύριο Τετάρτη αναμένεται να επισκεφθεί το ΙΤΕ, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητή Κώστα Φωτάκη.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα παρουσιάσει εισήγηση στη Συνάντηση Εργασίας της Ομάδας Ειδικών σε θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Ερευνητικής Πολιτικής με αντικείμενο την «επίδραση των στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης σε θύλακες αριστείας και την περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της Επιτροπής RIS της ΕΕ».

Το απόγευμα, η κ. Κρέτσου θα μιλήσει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου σε συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ την Πέμπτη από τις 10 το πρωί θα επισκεφθεί με τον Σταύρο Αρναουτάκη έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.