Εξελίξεις στο μέτωπο των υποθέσεων για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων δρομολογούν οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που φτάνουν και αξιολογούνται από τους εισαγγελείς και τους ανακριτές κατά της Διαφθοράς. στο μικροσκόπιο των οποίων βρίσκονται ύποπτες συμβάσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, χθες συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή Νίκου Τσιρώνη άλλα τρία άτομα για εμπλοκή σε υπόθεση με μίζες, οι οποίες κατά την κατηγορία διακινήθηκαν για την αγορά αντιαρματικών με την επωνυμία Κορνέτ.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων αναμένεται σήμερα να προσαχθούν ο επιχειρηματίας Κώστας Δαφέρμος, ο γιος του και ένας συνεργάτης του προκειμένου να απολογηθούν στους ανακριτές Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκου, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση.

Κατάθεση Κάντα. Το όνομα του Δαφέρμου μπήκε για πρώτη φορά στο ποινικό κάδρο των εξοπλιστικών με την κατάθεση του κατηγορουμένου για συναφείς υποθέσεις, άλλοτε αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλιστικών Αντώνη Κάντα. Εκείνος απολογούμενος τότε στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλο είχε ομολογήσει μίζες για διάφορα προγράμματα, επιστρέφοντας στο ελληνικό Δημόσιο χρήματα από παράνομες πληρωμές.

Τότε ο Κάντας είχε υποστηρίξει ότι για τα Κορνέτ ο Δαφέρμος του είχε πει πως «θα φανεί γενναιόδωρος και θα μου δώσει το 3% του ύψους της σύμβασης, γεγονός που αντιστοιχούσε με 3 εκατ. δολάρια ή ευρώ». Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Αντώνη Κάντα, «με την υπογραφή της σύμβασης και σε μεταγενέστερο χρόνο μού κατέβαλε πράγματι το 3% από τα οποία ένα σημαντικό μέρος, 700.000 ευρώ, μου τα κατέβαλε σε μετρητά στην Ελλάδα και το υπόλοιπο σε λογαριασμό μου στη UBS Ζυρίχης και ίσως και σε άλλη τράπεζα στην Ελβετία».  

Το υλικό αυτό αξιοποιήθηκε τόσο από την ομάδα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, με επικεφαλής την Ελένη Ράικου, όσο και από τους αρμόδιους ανακριτές.

Ετσι, κατά πληροφορίες, από αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Δαφέρμου επιβεβαιώθηκε η καταβολή 800.000 ευρώ προς τον Αντώνη Κάντα, γεγονός που οδήγησε τις ανακριτικές Αρχές στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εμπλεκομένων.