Με μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 3-0 ξέπλυνε η Αρσεναλ την ήττα της από τον Ολυμπιακό και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, δύο βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τα Κανόνια κατατρόπωσαν τους αντιπάλους τους στο πρώτο 20λεπτο όταν πέτυχαν και τα τρία γκολ με τους Σάντσες (6′, 19′) και Οζίλ (7′). Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που η Γιουνάιτεντ δέχεται τρία γκολ στα πρώτα 20 λεπτά και ταυτόχρονα είναι η μεγαλύτερη νίκη της Αρσεναλ επί της ομάδας του Φαν Γκάαλ από τις 20 Σεπτεμβρίου 1998 (3-0).

«Μετά την απογοήτευση με τον Ολυμπιακό ξεκινήσαμε αυτό το παιχνίδι τελείως διαφορετικά. Ηταν ένα μήνυμα προς όλους να μη μας αμφισβητούν. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν απίστευτοι, ήταν το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουμε παίξει. Μία Αρσεναλ από τα παλιά» δήλωσε ο Θίο Γουόλκοτ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν σκιά του εαυτού τους με χειρότερο όλων τον Γουέιν Ρούνι, για τον οποίον εύχονταν οι οπαδοί της ομάδας στο twitter να αποβληθεί για να μην παίξει και στα επόμενα ματς.

Παρελθόν ο Ρότζερς. Η Λίβερπουλ απέλυσε τον Μπρένταν Ρότζερς λίγα λεπτά μετά την ισοπαλία των Κόκκινων με την Εβερτον (1-1) στο Γκούντισον Παρκ. Στα τελευταία εννέα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις η Λίβερπουλ είχε πετύχει μόλις μία νίκη.

Αντίθετα, η Τσέλσι διατηρεί στη θέση του τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος δήλωσε μετά την ιστορική ήττα του από τη Σαουθάμπτον με 3-1 ότι δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί κι αν οι Μπλε τον απολύσουν δεν θα βρουν καλύτερο από αυτόν.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος γνωρίζει εντός έδρας ήττα με δύο γκολ διαφορά στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο άλλοτε Special One επιτέθηκε στους διαιτητές λέγοντας ότι φοβούνται να σφυρίξουν πέναλτι υπέρ της ομάδας του, ενώ κατηγόρησε τους παίκτες του πως δεν είναι πια αρκετά καλοί.

Η Τσέλσι είναι ηφαίστειο πριν από την έκρηξη, ωστόσο ο αρχηγός Τζον Τέρι, που έχει συμπεριληφθεί στους αποδιοπομπαίους τράγους του Μουρίνιο, έσπευσε να δηλώσει πως οι παίκτες στηρίζουν τον Πορτογάλο γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να τους βγάλει από τη δυσχερή θέση.

Παρόμοιο ξεκίνημα είχε κάνει η Τσέλσι και πριν από 37 χρόνια, για να υποβιβαστεί στο τέλος εκείνης της σεζόν.

Πολυβόλο ο Σέρχιο Αγουέρο, πέτυχε πέντε από τα έξι γκολ στη νίκη της Σίτι με 6-1 επί της Νιούκαστλ σε διάστημα 20 λεπτών, που αποτελεί ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στα άλλα παιχνίδια: Αστον Βίλα – Στόουκ 0-1, Μπόρνμουθ – Γουότφορντ 1-1, Νόριτς – Λέστερ 1-2, Σάντερλαντ – Γουέστ Χαμ 2-2, Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Μπρομ 2-0, Σουόνσι – Τότεναμ 2-2.

Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 18, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 16.