Ενα ρόστερ για πολλά χαμόγελα

Το στιγμιότυπο αμέσως μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα: ο Μάρκο Σίλβα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να συγχαρεί προσωπικά έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές του. Με ποιον τα είπε πιο θερμά; Με τον Ντουρμάζ. Πορτογάλος και Σουηδός αγκαλιάστηκαν και για τους γνωρίζοντες, αυτό λέει πολλά. Ολες τις προηγούμενες ημέρες ειπώθηκαν τόσα και τόσα για τις σχέσεις κόουτς – παίκτη, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να βλέπεις με τα μάτια σου τι συμβαίνει στα ενδότερα. Ενα σύνολο παικτών, συνεπώς, που ικανοποιεί τους πάντες και παράλληλα είναι όλα τα μέλη ικανοποιημένα. Επί του παρόντος, τουλάχιστον. Γιατί όλοι πείθονται πως υπάρχει δικαιοσύνη και όλοι παλεύουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή. Η ποιότητα του κόκκινου ρόστερ είναι τόση ώστε ο Ολυμπιακός περνά από το Λονδίνο και λίγο μετά με αέρα πρωταθλητή κάνει πάρτι στην Τούμπα. Ελάχιστες φορές νίκησε τόσο εύκολα στην έδρα του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, κάνοντας παράλληλα τη δύσκολη εξέδρα να σωπάσει. Ολα κρίθηκαν νωρίς και αν συνεχίσει έτσι, η ομάδα του Σίλβα μπορεί να απλοποιήσει την υπόθεση «τίτλος».

Γάμος και γήπεδο

Το είδαμε και αυτό, για την ακρίβεια το ξαναείδαμε. Ενα ζευγάρι νεονύμφων κατευθείαν μετά το μυστήριο μετέβη στο γήπεδο της Τούμπας. Αφενός αγάπη για τον ΠΑΟΚ και αφετέρου σίγουρη δημοσιότητα, καθόσον τα φλας αστράφτουν σε κάθε ανάλογο περιστατικό. Νυφικό και κοστούμι, δηλαδή νύφη και γαμπρό στις εξέδρες είχαμε πρωτοσυναντήσει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Καβάλα, σε ματς της τοπικής ομάδας με την ΑΕΚ. Εκτοτε το σκηνικό έγινε πιο συνηθισμένο.

Η αμοιβαία εκτίμηση

Συνέβη σε πρόσφατο φιλικό στην Πόλη, ανάμεσα στη Φενέρ και στη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Στους πάγκους κάθονταν δύο γνώριμοί μας, ο Ομπράντοβιτς (στην ομάδα της Τουρκίας) και ο Μπαρτζώκας. Κάποια στιγμή ο έλληνας κόουτς ενοχλήθηκε σφόδρα από διαιτητικές αποφάσεις, διαμαρτυρήθηκε έντονα και ο Ζοτς έσπευσε να παίξει ρόλο πυροσβεστικό. Αξίζει να πούμε ότι μολονότι οι δύο δεν τέθηκαν αντιμέτωποι σε μάχες τίτλων, η μεταξύ τους εκτίμηση είναι μεγάλη.

Εκστρατεία ενημέρωσης

Να αλλάζει τακτική η ΑΕΚ για το μεγάλο της όνειρο, την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια; Οι υπεύθυνοι βαρέθηκαν να παίζουν αμυντικά, να παλεύουν μια υπόθεση χωρίς να σηκώνουν τους τόνους και ελπίζοντας να πάρουν την πολυπόθητη άδεια. Ετσι, ήδη άρχισε γύρος ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων, ενώ όπως υποστήριξε ο πολύπειρος Νίκος Στράτος θεωρείται πιθανή και δημόσια τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη για το μείζον θέμα.

Ατρόμητος

Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για μια ομάδα που άρχισε με όνειρα τη σεζόν, καθόσον διαθέτει άκρως ποιοτικό σύνολο και με πολλές εναλλακτικές λύσεις. Τι θα προκύψει για τον κόουτς Γρηγορίου; Θυμίζουμε ότι στην αρχή και μετά τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις, αρκετοί έλεγαν τα καλύτερα. Τώρα γύρισε ο τροχός και όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοιχτά. Αλλωστε, έχουμε και διακοπή ένεκα των αγώνων της Εθνικής