Ηταν καλοκαίρι του 2013 όταν ο ψηλόλιγνος νεαρός, μόλις 18 ετών τότε, περνούσε την πόρτα των Σπάτων συνοδευόμενος από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Ηλία Βούρα προκειμένου να δοκιμαστεί από τον Δέλλα. Ο γκολκίπερ της Ενωσης είχε ξεχωρίσει τον πιτσιρικά παρακολουθώντας τις επιδόσεις στη δεύτερη ομάδα της Νίκης Βόλου, όταν εκείνος αγωνιζόταν στην πρώτη. Πρότεινε στον προπονητή της Ενωσης να τον περάσει από το μικροσκόπιό του και εκείνος δέχθηκε.

Λίγος χρόνος αρκούσε στον Ανταμ Τζανετόπουλο για να εξελιχθεί από την πέμπτη επιλογή στις θέσεις των στόπερ (τη σεζόν της Γ’ Εθνικής) σε κεντρικό αμυντικό επιπέδου Εθνικής Ελλάδας! Εξού και η πρώτη κλήση του στην Ανδρών (καθώς είχε ήδη μονιμοποιηθεί στην Ελπίδων), έστω και συγκυριακά μετά τον αποκλεισμό του τραυματία Κώστα Μανωλά. Για να περάσει το κατώφλι της Εθνικής, ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός πέρασε με επιτυχία και τα τεστ της Σούπερ Λίγκας, τουλάχιστον τα έξι πρώτα από αυτά. Αυτή τη στιγμή λογίζεται ως ο αναντικατάστατος στόπερ της ΑΕΚ αφού προηγείται στην προτίμηση του Δέλλα εν συγκρίσει με τους Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο και Αρθο. Είναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί και στα έξι παιχνίδια της Ενωσης και αυτό θα συνεχιστεί και στο Γ. Καραϊσκάκης, στο ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το οξύμωρο της υπόθεσης εντοπίζεται στο γεγονός ότι παραμένει ο πιο χαμηλόμισθος παίκτης της (πρώτης) ομάδας καθώς αμείβεται με μόλις 1.100 ευρώ τον μήνα. Η ΑΕΚ έκανε μια πρώτη συζήτηση με τον ατζέντη του Τζανετόπουλου, πρώην σταρ των Κιτρινόμαυρων Βασίλη Τσιάρτα, με σκοπό την επέκταση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2017. Η υπάρχουσα συμφωνία προβλέπει ρήτρα πώλησης 1,5 εκατ. ευρώ, η οποία μπορεί σε οποιαδήποτε μεταγραφική περίοδο να καλυφθεί από ομάδα του εξωτερικού και να κοστίσει την απώλεια ενός παίκτη με τεράστια προοπτική. Η διοίκηση της ομάδας επιθυμεί να «δέσει» τον ποδοσφαιριστή ώς το καλοκαίρι του 2019 με αυξημένες αποδοχές και υψηλότερη ρήτρα παραχώρησης, ωστόσο η χρυσή τομή δεν έχει σήμερα βρεθεί.