Συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

«Όλοι περιμένουμε τι θα πει ο πρωθυπουργός, και ιδιαίτερα η ΝΔ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και ανακοίνωσε ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα πραγματοποιηθεί ευρύτερη σύσκεψη του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία μέεχρι την εκλογή του νέου προέδρου θα κινηθεί με την ίδια διαδικασία, δομή και πρόσωπα, με την προηγούμενη θητεία.

Σχετικά με τα εσωτερικά της ΝΔ, σημείωσε ότι οργανωτικά την ευθύνη έχει αυτόνομα η ΚΕΦΕ και πρόσθεσε ότι σε επικοινωνία που είχε με όλους τους συνυποψηφίους του αποφάσισαν να μετέχουν και οι τέσσερις ως σύνεδροι στο συνέδριο του ΕΛΚ στα μέσα Οκτωβρίου.

Επίσης, ανέφερε ότι με τη σύμφωνη γνώμη των συνυποψηφίων του ζήτησε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να προσέλθει στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και να εκφράσει ως υποψήφιος πρόεδρος τις απόψεις του για τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία στις προγραμματικές και για τους εφαρμοστικούς νόμους. «Πιστεύω ότι θα απαντήσει θετικά», απάντησε μετά από σχετική ερώτηση.

«Ακούω ότι κάποιοι λένε ότι θέλω λίγες κάλπες και κλειστή διαδικασία. Το αντίθετο» επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος έχει πει να γίνουν όλα μόλις η εταιρεία που θα αναλαβει τη διαδικασία θα είναι έτοιμη. «Όποτε θέλουν. Πολλές κάλπες, μαζί τους, να μη πληρώνουμε τίποτα, μαζί τους, να γίνουν οι εκλογές τον Δεκέμβρη, του χρόνου, ό,τι θελουν. Εγώ είπα την άποψή μου χωρίς να πω ημερομηνία. Δεν θα μπω στα διαδικαστικά. Η ΚΕΦΕ θα αποφασίσει», υπογράμμισε.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στο ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, υπενθύμισε ότι προεκλογικά είχε επισημάνει πως πρόκειται για εμπεδωμένη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ που περιέχεται στο πρόγραμμά του ως μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης. «Ανέλυσα ότι πλήττει τους αδύναμους και δεν θα πρέπει να προχωρήσει. Απάντησε ότι έκαναν λάθος και ότι με ισοδύναμα θα κοιτάξει να το πάρει πισω. Ε, περιμένω να το πάρει πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από