Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη ζήτησε το πρωί της Κυριακής η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ Φίλης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή»  ανέφερε πώς «τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της “Γενοκτονίας”, σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι επεχείρησαν και πέτυχαν για τη δική τους περίπτωση απόφαση της γαλλικής Γερουσίας».

«Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητεί την ιστορία των Ποντίων και να τους προσβάλει με αυτό τον τρόπο», ανέφερε ο πρόεδρος της Συνδιάσκεψης, Άλκης Αναστασιάδης.

Η τριήμερη Συνδιάσκεψη ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 500 και πλέον νέων από 23 χώρες. Η παραίτηση Φίλη ζητήθηκε κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων της Συνδιάσκεψης. Στα αποτελέσματα οι νέοι εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν μια τεράστια προσπάθεια να διατηρήσουν τη μνήμη για τη χαμένη τους πατρίδα και την ίδια ώρα να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να κρατήσουν ψηλά τον Ελληνισμό, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν ζουν.

Στη Συνδιάσκεψη μίλησαν έλληνες του Πόντου από Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Γεωργία, Κύπρο, Αρμενία και άλλες χώρες. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από