Εγινε αποδεκτή από την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η υποψηφιότητα του Αδωνη Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ  συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να εξετάσει την ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη επί της απόρριψης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι η αρχική απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ήταν τυπικώς ορθή, καθώς πράγματι άργησε λίγα λεπτά, και ευχαρίστησε τον κ. Παπαμιμίκο και όλα τα μέλη για την απόφαση που έλαβαν.

Ο υποψήφιος πλέον για την προεδρία της ΝΔ ευχαρίστησε επίσης και τους συνυποψηφίους, τον Αντώνη Σαμαρά και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.

Την Παρασκευή το απόγευμα ο κ. Γεωργιάδης προσήλθε τρέχοντας στα γραφεία για να καταθέσει τον φάκελο, καθυστερημένος κατά λίγα λεπτά.

Σε tweet του ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως ενημερώθηκε από τα δελτία ειδήσεων για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του και πως λυπάται για την εξέλιξη αυτή.

Διαφωνούν οι τρεις

Τη διαφωνία τους με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα Γεωργιάδη εξέφρασαν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Σ.Κορομάντζος, διέκοψε την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη».

Τη διαφωνία του εξέφρασε με tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν συμφωνώ με την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη... Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ...».

Παρέμβαση Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη έκανε της εξής δήλωση: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

  • κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
  • κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
  • κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου

» Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο 'Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας', αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

» Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».

Διαφωνίες στελεχών

Τη διαφωνία τους με την απόφαση του ΚΕΦΕ εξέφρασαν στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος  Δένδιας, ο Βασίλης Κικίλιας κ.ά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από