Το ντέρμπι της αλήθειας

Λίγες φορές στο παρελθόν ένα ντέρμπι αφορούσε δύο ομάδες που βρίσκονται σε πλήρη φόρμα. Στην καλύτερη κατάστασή τους από την αρχή της σεζόν. Ο Ολυμπιακός έδωσε διαπιστευτήρια στην αρχή της εβδομάδας με τη μνημειώδη απόδοση και τον θρίαμβο απέναντι στην Αρσεναλ. Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε πως αγγίζει διακρίσεις και έχει όνειρα, με τη γεμάτη πάθος εμφάνιση απέναντι στην πανίσχυρη Ντόρτμουντ. Μόνο μικρό πράγμα δεν θεωρείται οι ελληνικές ΠΑΕ, υπό καθεστώς δυσκολιών οικονομικά, να κοντράρουν δυνατές και πασίγνωστες ομάδες. Υπό αυτή την έννοια, έχουμε να περιμένουμε πολλά από το ντέρμπι της Τούμπας και μόνη αχίλλειο πτέρνα στο σύνολο του Τούντορ βλέπουμε τον γκαφατζή κίπερ Ολσεν. Τα καλύτερα έρχονται, συνεπώς. Και φυσικά, τέτοια ματς δεν προσφέρονται για οποιουδήποτε είδους πολιτική. Ειδικά με αφορμή τους νεκρούς στα Τέμπη και αν φορέσουν ή όχι μαύρα περιβραχιόνια για να τους τιμήσουν οι παίκτες των δύο ομάδων. Φαίνεται πως κάποιοι ούτε σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορούν να συνεννοηθούν.

Η μοίρα των προπονητών

Είναι πρωτοφανής η μανία των ελλήνων παραγόντων να φορτώνουν κάθε αποτυχία, μικρή ή μεγάλη, στους προπονητές. Και να τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου στην πρώτη στραβή, χωρίς καν να τους δίνουν δεύτερη ευκαιρία να βελτιώσουν την όποια εικόνα της ομάδας. Προ ημερών, όπως θα θυμάστε, είχαμε αναφέρει πως από τη Λαμία έφυγε ο Σούλης Παπαδόπουλος αμέσως μετά την πρεμιέρα. Υπάρχουν όμως ακόμη χειρότερα, υπό την έννοια πως στις χαμηλές κατηγορίες η κατάσταση μοιάζει δυσκολότερη. Ο ΟΦΗ κάνει νέα αρχή από την Γ’ Εθνική, αλλά με παλιές-κακές συνήθειες. Ο υπεύθυνος για την ήττα από τον Εθνικό; Ο κόουτς! Με συνοπτικές διαδικασίες απομακρύνθηκε ο Σεροπιάν και στο Ηράκλειο θα βρεθεί ως υπηρεσιακός κόουτς ο Γιώργος Βλαστός, παλιός ικανότατος επιθετικός της ομάδας. Για τον ΟΦΗ η απόλυση ενός τεχνικού μετά την πρώτη αγωνιστική συνιστά αρνητικό ρεκόρ. Φυσικά, ύστερα από τέτοια εξέλιξη ακούγονται τα μύρια όσα. Πως ο κόουτς δεν ενέπνεε, έχανε τα αποδυτήρια και τα συνηθισμένα όταν τα στελέχη των διοικήσεων οδηγούνται σε σκληρές αποφάσεις. Αλλά το βέβαιο είναι πως στα μέρη μας λείπει η υπομονή. Στην πλειονότητα των παραγόντων και σε όλες τις κατηγορίες. Αλήθεια, πόσοι και ποιοι προπονητές κινδυνεύουν αυτό το Σαββατοκύριακο;

Η εκτόξευση του Φορτούνη

Δεν είναι συνηθισμένο, οπότε πρέπει να μνημονευθεί ως επιτυχία. Με την απόδοσή του στο Λονδίνο ο Κώστας Φορτούνης εξασφάλισε θέση στην καλύτερη ενδεκάδα του Τσάμπιονς Λιγκ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Ο έλληνας διεθνής μέσος ανεβαίνει σταθερά στην εκτίμηση όλων και όχι μόνο εντός των συνόρων. Οσο απλώνεται η φήμη του τόσο περισσότερο μπορεί να βγει κερδισμένος (μελλοντικά) ο Ολυμπιακός.

Κατσικάρης

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εμμένει στην άποψη που είχε εκφράσει προ ημερών ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής προπονητή στην Εθνική Ανδρών, ωστόσο η παραμονή του Φώτη Κατσικάρη δεν θα πρέπει να θεωρείται και τελεσίδικη. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με τους υπευθύνους όλων των εθνικών ομάδων, ο πρόεδρος της ΕΟΚ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο προπονητής, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχει συζητήσει ακόμη μαζί του ή με κάποιον άλλον.