Η επιστροφή του Στέφανου Αθανασιάδη, άλλα και την κλήση του Δημήτρη Πέλκα για πρώτη φορά, ξεχώρισαν από τις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, Κώστα Τσάνα, εν όψει των δύο, διαδικαστικών, τελευταίων αγώνων για τα προκριματικά του Euro με Β. Ιρλανδία και Ουγγαρία.

Αναλυτικά η αποστολή: Ορέστης Καρνέζης, Στέφανος Καπίνο, Μάρκος Βελλίδης, Λουκάς Βύντρα, Βασίλης Τοροσίδης, Στέλιος Κίτσιου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Βαγγέλης Μόρας, Χοσέ Χολέμπας, Κώστας Σταφυλλίδης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Ανδρέας Σάμαρης, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Δημήτρης Πέλκας, Παναγιώτης Κονέ, Πέτρος Μάνταλος, Κώστας Φορτούνης, Στέφανος Αθανασιάδης, Κώστας Μήτρογλου, Νίκος Καρέλης, Χρήστος Αραβίδης.

Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για 8 και 11 Οκτωβρίου και είναι αποτελούν μια τυπική διαδικασία για τη «γαλανόλευκη», η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς νίκη, πίσω ακόμα και από τα Νησιά Φερόε.

O Δημήτρης Πέλκας, με αφορμή την κλήση του, δήλωσε: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές ονειρεύονται κάποια στιγμή να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και είμαι χαρούμενος που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου για την πολύτιμη βοήθεια και τη στήριξή τους από την αρχή της σεζόν. Είναι μεγάλη μου τιμή που κλήθηκα στην Εθνική. Είναι μια εξέλιξη που μου δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά από μόνη της δεν λέει τίποτα. Βρίσκομαι στην αρχή και πρέπει να συνεχίσω την προσπάθεια για να γίνω καλύτερος και να δικαιώσω όσους με εμπιστεύονται».