Από τα πόδια του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ήρθε η πρώτη νίκη (μετά το 1981!) για τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου (2-1), σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος. Ο βούλγαρος σουπερστάρ, με την είσοδό του στο παιχνίδι στο τελευταίο ημίωρο, έδωσε άλλο αέρα στην επίθεση του ΠΑΟΚ, έστω και αν η ομάδα του χρειάστηκε να αξιοποιήσει τις στημένες φάσεις.

Αρχικά εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα του Τζαβέλλα έπειτα από κόρνερ του Κάτσε και με προβολή με το γόνατο ισοφάρισε (72′). Ενώ στην εκπνοή του αγώνα και πάλι από το δικό του πόδι (αλλά με τη βοήθεια της τύχης, καθώς δεν είχε μπορέσει να πιάσει το σουτ από κόρνερ) η μπάλα στρώθηκε λουκούμι στον Μακ, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Γκορμπούνοφ δίνοντας τη νίκη στον Δικέφαλο του Βορρά.

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ έδειξε μέταλλο ομάδας που μπορεί να έχει βλέψεις για πολύ ψηλά και μετά τη δεύτερη μεγάλη ανατροπή σε πέντε μέρες (ίδιο σκορ με την ΑΕΚ και πάλι από 0-1) ετοιμάζεται για τις δύο πολύ μεγάλες προκλήσεις της εβδομάδας, που φιλοξενεί στην Τούμπα, Ντόρτμουντ (Πέμπτη) και Ολυμπιακό (Κυριακή).

«Νομίζω ότι εμείς δυσκολέψαμε την αποστολή μας καθώς στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να ήμαστε μπροστά στο σκορ ακόμα και με 2-0. Στο τέλος αξίζαμε τη νίκη, αλλά το σκορ θα μπορούσε να είναι και εις βάρος μας» παραδέχθηκε ο κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ που είδε την ομάδα του να έχει τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο μέρος αλλά να μην μπορεί να σκοράρει, είτε λόγω ατυχίας (τρομερό σουτ του Κάτσε στο 33′ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ) είτε λόγω κακής εκτίμησης (σημαντικές χαμένες ευκαιρίες του κακού χθες Αθανασιάδη).

Είδε όμως και τον τερματοφύλακα Ολσεν να δημιουργεί και πάλι κινδύνους από κακές εκτιμήσεις, τόσο στο 76′, όταν απέκρουσε ασταθώς το μακρινό σουτ του Ναπολεόνι, στρώνοντας ασίστ στον Ουσέρο που έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όσο και τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν μια σέντρα του Ουσέρο τη μετέτρεψε σε φάση, αποκρούοντας δύσκολα και αφού πρώτα έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί του δοκάρι!

«Πικρή ήττα για μας, καθώς δεχτήκαμε τα πρώτα μας γκολ από στημένα» αποφάνθηκε ο τεχνικός του Ατρομήτου Μιχάλης Γρηγορίου που είδε την ομάδα του να ανοίγει το σκορ με τρομερό σουτ του Ούμπιδες έπειτα από άψογο συνδυασμό με τον Ναπολεόνι.

Στο 81′ ο Λαζαρίδης παραλίγο να σκοράρει στην εστία της ομάδας του με απρόσεκτο γύρισμα, με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ και τον διαιτητή Καλογερόπουλο να δίνει λανθασμένα έμμεσο.

Στην εξέλιξη της φάσης χάρισε όμως και την αποβολή (ακόμα και με απευθείας κόκκινη) στον Κιβρακίδη του Ατρομήτου, που μετά την κίτρινη που δέχτηκε ρώτησε τον ρέφερι: «Είσαι παλαβός;».

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Γοδόι, Ουσέρο, Στόιτσεφ (46′ Γκαρσία), Ούμπιδες, Μπρίτο (58′ Λε Ταλέκ), Ναπολεόνι.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Κόστα, Βίτορ (70′ Σάμπο), Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (58′ Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκεζ, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ, Πέλκας, Αθανασιάδης (64′ Ζάιρο).