«Κράτα τα μάτια σου στα αστέρια και τα πόδια σου στη γη» είχε πει ο Θεόδωρος Ρούzβελτ και ο μοναδικός συνδυασμός που θα μπορούσε να κρατήσει όρθιο απόψε (21.45, OTE Sport 2) τον Ολυμπιακό στο Emirates Stadium, στη δεύτερη στροφή της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η πίστη για την υπέρβαση και ο ρεαλισμός ως προς τη δεδομένη ανωτερότητα της Αρσεναλ.

Επιδεικνύοντας νοοτροπία προπονητή που σέβεται αλλά δεν φοβάται, ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων Μάρκο Σίλβα υποστήριξε ότι «στις φιλοδοξίες μας δεν μπορούμε να βάλουμε όριο. Θα διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στον όμιλο. Ξέρουμε την αξία του αντιπάλου μας, αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε και τις δικές μας δυνατότητες. Πρέπει να μην κάνουμε λάθη και να ακολουθήσουμε αυτά που έχουμε προετοιμάσει χωρίς να χάνουμε ούτε τον σεβασμό μας στον αντίπαλο ούτε την ταυτότητά μας».

Είναι η τέταρτη επίσκεψη των πρωταθλητών Ελλάδας στο Λονδίνο από το 2009 και εντεύθεν και το πρόσημο είναι αρνητικό, καθώς οι Ερυθρόλευκοι μετρούν μόνο ήττες από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, πάντα στη φάση των ομίλων (2-0 το 2009, 2-1 το 2011 και 3-1 το 2012), ενώ συνολικά οι Πειραιώτες έχουν αγωνιστεί δώδεκα φορές επί βρετανικού εδάφους μετρώντας ισάριθμες ήττες.

Για να ξορκίσουν την κατάρα θα χρειαστούν γκολ και αυτό είναι κάτι που περιμένει ο προπονητής τους, όπως το έθεσε μετά το πρόσφατο 5-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα: «Είναι αλήθεια πως αυτό το στοιχείο δεν είναι φυσιολογικό. Να έχουμε βάλει τόσα γκολ στο πρωτάθλημα και όχι οι φορ μας. Είναι να γίνει η αρχή».

Ο Νιγηριανός Μπράουν Ιντέγε είναι υποψήφιος να κάνει την πολυπόθητη αρχή. Πρόκειται για έναν εκ των τεσσάρων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού με εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ (Κασάμι –Φούλαμ, Καμπιάσο –Λέστερ, Ντα Κόστα –Γουέστ Χαμ), ωστόσο δεν είχε την ευκαιρία να συναντήσει την Αρσεναλ κατά την περσινή σεζόν, καθώς ο διάδοχος του Αλαν Ιρβάιν στον πάγκο της Γουέστ Μπρόμγουιτς Τόνι Πούλις δεν τον πίστεψε σχεδόν ποτέ. «Ανυπομονώ να παίξω απέναντι στην Αρσεναλ. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ εναντίον της και θα είναι σπουδαίο τεστ για μένα. Προσωπικά, πάντως, δεν έχω να αποδείξω κάτι παίζοντας στην Αγγλία» σχολίασε ο Ιντέγε.

Οσο για την έκπληξη που επεφύλαξε ο πορτογάλος τεχνικός συμπεριλαμβάνοντας στην αποστολή τους Τσόρι Ντομίνγκες και Μάνουελ ντα Κόστα; «Από τη στιγμή που είναι κοντά μας, είναι και διαθέσιμοι. Ο Τσόρι έκανε την πρώτη προπόνηση, αλλά ακόμη δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ ο 34χρονος Αργεντινός δήλωσε: «Νιώθω καλύτερα. Θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα όσον αφορά τη φυσική κατάσταση και αν μου ζητηθεί, θα βοηθήσω». Η Αρσεναλ δεν θα έχει στη διάθεσή της τους τραυματίες Μάθιου Φλαμινί, Μικέλ Αρτέτα και τον τιμωρημένο Ολιβιέ Ζιρού, ενώ ο Φρανσίς Κοκλέν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να πάρει χρόνο από τον Βενγκέρ.