Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης επιστρέφει και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα η δημοτική αστυνομία, ύστερα από απουσία δύο χρόνων, σε μια προσπάθεια να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Προτεραιότητα στους ελέγχους, όπως ανέφερε η διοίκηση του Κεντρικού Δήμου, θα έχουν τα διπλοπαρκαρισμένα, η κατάληψη των λεωφορειολωρίδων από τα παράνομα σταθμευμένα ΙΧ, τα τραπεζοκαθίσματα και η ηχορύπανση.

Η δημοτική αστυνομία καταργήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισε, σε μια συμβολική κίνηση, να παραθέσει την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου για να αναφερθεί στην επαναλειτουργία της.

«Ρόλος της δημοτικής αστυνομίας δεν είναι να τιμωρήσει τον πολίτη, αλλά να τον εκπαιδεύσει να σέβεται το νόμο», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης, προσθέτοντας πως η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης από την κατάργηση του Σώματος είναι μεγάλη, καθώς τα έσοδα ανέρχονταν γύρω στα 5 εκατ. ευρώ.

Η δημοτική αστυνομία θα λειτουργήσει με 68 άτομα από τα περίπου 180 που τη στελέχωναν πριν από την κατάργησή της, ενώ το στρατηγείο της θα βρίσκεται στους χώρους του νέου δημαρχιακού μεγάρου και όχι στο κτίριο της Μοναστηρίου, εκεί όπου ήταν παλαιότερα.

Στους δρόμους της πόλης, σε δύο βάρδιες, θα βγαίνουν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ από 20 – 25 άτομα για να κόβουν κλήσεις. «Περίοδος χάριτος για τους παραβάτες δεν υπάρχει. Καμία ανοχή. Αν είσαι διπλοπαρκαρισμένος δεν γλιτώνεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, προσθέτοντας: «Το βάρος θα πέσει σε δρόμους που ασφυκτιούν. Να μην διανοούνται οι οδηγοί να σταθμεύουν στην Τσιμισκή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από