Η παρουσία της στα social media και τα ντεφιλέ την ανέδειξαν σε μια ξεχωριστή περίπτωση κομψότητας. Η μούσα πολλών σχεδιαστών διεκδικεί τα πρωτεία σε αυτό που συνοψίζεται ως «στυλ της Παριζιάνας» ανατρέποντας τον μύθο της σούπερ επιτυχημένης γυναίκας. Η ίδια μιλάει για την καλλιέργεια μιας συμπεριφοράς που αποκαλεί «υγιή εγωισμό» και χωράει πολύ φεμινισμό

Το στυλ της είναι κομψό και χαλαρό. Η ειλικρίνειά της φαίνεται σε ένα κοντινό selfie στο Instagram από τις καλοκαιρινές της διακοπές τον Αύγουστο στην Υδρα, όπου η Καρολίν δείχνει το αμακιγιάριστο πρόσωπό της παρουσιάζοντας στο κοινό τις φακίδες της. Ως άνθρωπος της εποχής της, χαρακτηρίζεται από τις αντιφάσεις μιας «καλής» καταγωγής και του μποέμ τρόπου ζωής των ευνοημένων ανθρώπων, το κοντέρ των οποίων γράφει χιλιόμετρα στους δρόμους του Παρισιού.

Ως μούσα των σχεδιαστών κάνει εμφανίσεις στην πασαρέλα τους και δίνει την αίσθηση ότι τις δημιουργίες τους φοράει μια γυναίκα με προσωπικότητα. Ως σύντροφος και συνεργάτρια του μουσικού Γιαρούλ Πουπό, με τον οποίο έχει δημιουργήσει την Bonus Tracks Records, είναι το αγαπημένο πρόσωπο για τους πιο καταξιωμένους φωτογράφους. Στο ανδρόγυνο ντύσιμό της, με τα φαρδιά σακάκια, τα αθλητικά παπούτσια, τα ανακατεμένα μαλλιά με τις μακριές αφέλειες και το αδιόρατο μακιγιάζ, βλέπουν μια γυναίκα από τον χώρο της μόδας που προτιμά να ακολουθεί το προσωπικό της στυλ παρά ό,τι υπαγορεύει η μόδα.

ΒΙΒΛΙΟ. Στον επόμενο γύρο, η Καρολίν ντε Μεγκρέ έγινε η παριζιάνα μούσα του οίκου Lancome με ένα βιβλίο και μια παλέτα μακιγιάζ. Το βιβλίο «How to Be Parisian Wherever You Are: Love, Style and Bad Habits» το συνυπέγραψε με τρεις άλλες συγγραφείς. Είναι ένα βιβλίο για το πώς να συμπεριφέρεσαι στη ζωή σου ως «ευλογημένη ύπαρξη» στην Πόλη του Φωτός. Εκανε δηλαδή αυτό που της ζητούσαν οι γυναίκες και όλοι εκείνοι που την ακολουθούν στους λογαριασμούς της στο Instagram και το twitter.

Στις εικονογραφημένες σελίδες του, γραμμένες με αφορισμούς, θράσος και άποψη, παρουσιάζει συνήθειες και συμβουλές που σχετίζονται με την ευεξία και την αυτοπεποίθηση. Παράλληλα ταξιδεύει παντού και δίνει συνεντεύξεις συνδυάζοντας τη γνώμη της για τον μοντέρνο φεμινισμό με τις αποκαλύψεις της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας της και την προτίμησή της στις γήινες αποχρώσεις για να βάφει τα μάτια της. «Είμαστε στο σημείο που είναι αποδεκτό να μην παλεύουμε για να δείχνουμε τέλειες. Αυτό είναι θετικό για τις γυναίκες καθώς μιλάμε για φεμινισμό με διαφορετική οπτική και δείχνοντας ότι μπορούμε να τον συνδυάσουμε με τη θηλυκότητά μας. Νομίζω λοιπόν ότι είναι καθησυχαστικό για τις γυναίκες να μπορούν να υπερασπίζονται την ταυτότητά τους και την ελευθερία τους χωρίς να αντιμετωπίζουν εχθρικά τους άνδρες».

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ. Στο βιογραφικό της σημείωμα η Καρολίν ντε Μεγκρέ παρουσιάζεται ως η εγγονή ενός υπουργού που ο ίδιος ήταν απόγονος πολωνού βασιλιά και γαλλίδας αυτοκράτειρας. Ετσι είναι αριστοκρατική αλλά ταυτόχρονα ελεύθερη, με εκλεκτικό γούστο που εναρμονίζει απόλυτα τη ζωηρή ροκ αίσθηση με τους καλούς τρόπους.

«Δεν μου αρέσει να λέω πόσες ώρες πέρασα στο κομμωτήριο για να κάνω ανταύγειες ή κάνοντας βόλτες στα μαγαζιά για να εντοπίσω κάποιο συγκεκριμένο ρούχο. Προτιμώ να διαβάσω εφημερίδα, να πάω σε μια συναυλία μουσικής, να παρακολουθήσω κάποια παράσταση. Είμαι σνομπ, το παραδέχομαι» λέει η σύγχρονη Παριζιάνα.

Ανεπιτήδευτο στυλ

Η ιδέα του ανεπιτήδευτου στυλ ακολουθεί την παριζιάνα μούσα του γαλλικού οίκου ομορφιάς Lancome σε κάθε της εμφάνιση και σε κάθε νέο σχέδιο συνεργασίας. Εκείνο που τράβηξε τον δημιουργό του οίκου Chanel Karl Lagerfeld να την εντάξει στην ομάδα των μοντέλων της «φεμινιστικής» καλοκαιρινής συλλογής του είναι η άνεσή της να οικειοποιείται νεανικά ανδρικά στοιχεία και να τα μετατρέπει σε στυλιστικά ξαφνιάσματα σύγχρονης θηλυκότητας. Η ίδια ετοιμάζεται να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ στην Ινδία για να βοηθήσει τα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο.