Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το ιδανικό και αυτό το γνωρίζουν όλοι στον Περισσό. Στο ΚΚΕ περίμεναν να υπάρξει κάποια, έστω μικρή, ενίσχυση της εκλογικής τους δύναμης, εκτίμηση που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Πάντως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και τελικά κατάφεραν να διατηρήσουν τις δυνάμεις που κατέγραψαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Η βασική θέση που αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα είναι πως το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τον λαό.

«Το ΚΚΕ, όπως πάντα, θα σταθεί στο πλευρό του λαού μας, σταθερά απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που είναι έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο Μνημόνιο και να στείλει τον λογαριασμό στον λαό με νέα μέτρα-φωτιά, ΕΝΦΙΑ, βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016, το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία και άλλα μέτρα που δεν έχουν τελειωμό» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Παρά το μέτριο εκλογικό αποτέλεσμα, στον Περισσό προετοιμάζουν από τώρα την επόμενη μέρα, έχοντας ως στόχο να αναδειχθούν σε κυρίαρχη αντιπολιτευτική δύναμη στη Βουλή, καθώς θεωρούν ότι είναι η μοναδική δύναμη που αντιστρατεύεται την πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον σχηματισμό της οποίας θεωρούν βέβαιη.

Στο ΚΚΕ επικεντρώνονται στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα νέα μέτρα τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν τα νοικοκυριά, καθώς σύντομα θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι του νέου Μνημονίου. «Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλοι στηρίζουν τα Μνημόνια», αναφέρουν τα κορυφαία στελέχη του, για να συμπληρώσουν ότι «από τον Οκτώβρη κιόλας, έρχονται χαράτσια και μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα μέχρι το τέλος του έτους».

«ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ». Παράλληλα με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, στον Περισσό προετοιμάζουν άμεσα την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, που θα είναι και η βάση για τη «λαϊκή αντιπολίτευση» την οποία οραματίζονται, που αποτελεί άλλωστε και την κύρια απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του. Το βάρος αναμένεται να πέσει από αύριο κιόλας σε χώρους δουλειάς και γειτονιές όπου οι δυνάμεις του ΚΚΕ και η κομματική επιρροή είναι αρκετά υψηλά, ώστε να προετοιμάσουν τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία για μια σειρά από κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν ενδεχομένως το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως σε όλες τις χθεσινοβραδινές δημόσιες παρεμβάσεις τους όλα τα στελέχη του κόμματος αναφέρθηκαν στον συγκεκριμένο στόχο.

Προτεραιότητα για τα στελέχη του ΚΚΕ αποτελεί το να βάλουν τη σφραγίδα τους στην αντιμετώπιση των νέων μέτρων που έρχονται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Αυτό μεταφράζεται στην προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος συναίνεσης που εκτιμούν πως προετοιμάζεται από κοινού, τόσο από τα κόμματα που θα αποτελέσουν την επόμενη κυβέρνηση, όσο και από εκείνα που θα καθήσουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μη βρεθούν απέναντι με τους εργαζομένους το επόμενο διάστημα.

Εντείνει την επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής

Στο ΚΚΕ δεν πέρασε απαρατήρητη η αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Θεωρούν ότι η πάλη εναντίον του ναζιστικού μορφώματος θα πρέπει να ενταθεί, με την απομόνωση των φασιστικών πρακτικών και ιδεών. Ολο το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουν να αναδείξουν το πόσο ψεύτικο είναι το φιλολαϊκό προσωπείο που φοράει η Χρυσή Αυγή, ώστε να φανεί σε όλους το πραγματικό πρόσωπο το οποίο κρύβεται κάτω από αυτό, που δεν είναι άλλο από μια οργανωμένη εγκληματική συμμορία.