Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε την Παρασκευή ότι η ΕΚΤ πρέπει να «προστατεύει την ευρωζώνη από τους εξωτερικούς χρηματοοικονομικούς κραδασμούς», μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η ΕΚΤ έχει ως «σταθερό στόχο την προστασία των νομισματικών συνθηκών στην ευρωζώνη έναντι όλων των διεθνών κραδασμών, που προέρχονται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που προέρχονται από την ανάπτυξη στις αναδυόμενες χώρες και προέρχονται από τις αποφάσεις άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών» δήλωσε ο Κερέ στο Παρίσι.

Για τον Κερέ, η επιφυλακτικότητα της Fed «επιβεβαιώνει τη διάγνωση» της ίδιας της ΕΚΤ, δηλαδή την ύπαρξη «νέων κινδύνων» που συνδέονται με τις μεγάλες αναδυόμενες χώρες και την αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο Κερέ διαβεβαίωσε ότι προς το παρόν η ΕΚΤ διαβλέπει σε αυτή την εξέλιξη «προσωρινούς κραδασμούς».

Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι εάν αυτοί οι κίνδυνοι πρόκειται να υλοποιηθούν, η ΕΚΤ έχει «υπενθυμίσει την ικανότητά της να ενεργεί» και να «προσαρμόζει» το πρόγραμμα αγορά ομολόγων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από