Στο ζήτημα της διαπλοκής που έχει αναδειχθεί σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

«Το Ποτάμι είναι απόλυτα καθαρό. Δεν θα ανεχτούμε να προσπαθούν να καλύψουν τα δικά τους μπλεξίματα με τη διαπλοκή και τη διαφθορά κατηγορώντας τον «αθώο του εγκλήματος»», τόνισε.

Αναφερόμενος, δε, στην υπόθεση Φλαμπουράρη είπε ότι «οι απαντήσεις που δίνονται σίγουρα δεν είναι πειστικές».

Εκτοξεύοντας βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να είσαι υποψήφιος πρωθυπουργός να βάζεις όλους τους άχρηστους στις λίστες και περιμένεις να πιστέψουμε ότι θα βάλεις τους ικανούς στην κυβέρνηση;».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες υπογράμμισε ότι «το Ποτάμι έχει σημαία του όχι μόνο τη συνεργασία αλλά και κάτι βαρύτερο για τα ελληνικά δεδομένα, τον συμβιβασμό», ωστόσο επισήμανε ότι “θα πρέπει να αποφασίσουν οι Έλληνες ότι χωρίς μικρούς, δίκαιους συμβιβασμούς δεν θα πάει μπροστά η χώρα.

Σχετικά, τέλος, με το προσδοκώμενο εκλογικό αποτέλεσμα ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι αν θα εκλέξεις 15 ή 22 βουλευτές, αλλά να τους δώσεις να καταλάβουν ότι υπάρχει και η τιμωρία για όσα έχουν κάνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια».