Ο Φρανκ Αρνεσεν δεν είναι ένας απλός αθλητικός διευθυντής. Δεν προσελήφθη από τον ΠΑΟΚ για να ακολουθήσει σχέδια άλλων, αντιθέτως επιβάλλει τα δικά του και μιλάει με θέρμη γι’ αυτά. Ο Δανός, μιλώντας χθες στους εκπροσώπους του Τύπου, έκανε τον απολογισμό των μεταγραφικών επιλογών της ομάδας και εξήγησε το πώς επιχειρεί να χτίσει μία ομάδα που θα έχει διαχρονική αξία και θα διεκδικήσει τίτλους. Κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα εξ όσων είπε:

–«Θέλαμε παίκτες από την Ισπανία. Στην πορεία καταλάβαμε ότι αυτοί δεν θέλουν εμάς. Αποφασίσαμε να ψαχτούμε σε χώρες με ποδοσφαιριστές που θα θέλουν τον ΠΑΟΚ για να μη χάσουμε κι άλλο χρόνο και στην πορεία αυτό έγινε στρατηγική μας. Μάθαμε από την εμπειρία που ζούσαμε».

–«Ηταν δουλειά μου να ερευνήσω διάφορες παραμέτρους σχετικά με τον Τούντορ. Είναι πολύ ιδιαίτερος τόσο ως προπονητής, όσο και στο πώς είναι ως άνθρωπος, πώς λειτουργεί και πώς σκέφτεται. Εγώ δεν βλέπω ως ρίσκο αυτή την επιλογή. Τον πιστεύω πολύ».

–«Εχουμε ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών με ενθουσιασμό. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Οταν αποκτάς έναν παίκτη 22 ετών δεν πετάς λεφτά. Επενδύεις. Διότι θεωρείς ότι στα 26-27 θα βοηθήσει την ομάδα και παράλληλα θα μπορέσεις πουλώντας τον να κερδίσεις περισσότερα».

–«Εχουμε ξεκινήσει να προετοιμάζουμε το έδαφος για τις μεταγραφές που θα κάνουμε τον Ιανουάριο. Ηδη παρακολουθούμε παιχνίδια, τόσο εγώ, όσο και οι αρμόδιοι σκάουτερ. Είναι νωρίς πάντως να μιλάμε για το συγκεκριμένο θέμα. Οι δέκα παίκτες που αποκτήσαμε το καλοκαίρι είναι πολλοί και πρέπει να έχουν χρόνο να αποδείξουν την αξία τους».