Η απογοήτευση παικτών και προπονητικού επιτελείου ήταν εμφανής σε κάθε ελληνικό πρόσωπο, έπειτα από τον αποκλεισμό στους «8» του Ευρωμπάσκετ και την ήττα με 73-71 από την Ισπανία του ενός… Γκασόλ!

Ο Νίκος Ζήσης παραδέχτηκε πως σε κανέναν δεν άρεσε η εικόνα της Εθνικής, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά.

«Σίγουρα, είμαστε δυσαρεστημένοι. Δυστυχώς κάναμε πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, πολύ παθητικό σε άμυνα και επίθεση. Παίξαμε φοβισμένα. Δεν ήμασταν στον ρυθμό του αγώνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε το μπάσκετ που θέλαμε, αλλά κάναμε κάποια λάθη στο φινάλε του. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε στο τρίτο δεκάλεπτο και τα καταφέραμε. Ήταν δύσκολο όμως να πάρουμε μεγαλύτερη διαφορά γιατί έπρεπε ήδη να καλύψουμε μια μεγάλη διαφορά.

Μερικές φορές δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί μπαίνεις έτσι στο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε ν’ αντιδράσουμε. Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ξέραμε ότι θα παίξουν όλοι οι Ισπανοί. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία. Σίγουρα, από το βράδυ κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που θα “κλειδώσει” την πρόκρισή μας στο Προολυμπιακό. Θα πρέπει να μείνουμε ζωντανοί για τον επόμενο στόχο μας», ήταν τα λόγια του αρχηγού της Εθνικής ομάδας.

Κουφός: «Θα παλέψουμε με περηφάνια»

Στην άμυνα που έπαιξε η Ελλάδα απ’ το τρίτο δεκάλεπτο στάθηκε ο Κώστας Κουφός, τονίζοντας πως πρέπει αμέσως η ομάδα να σκεφτεί το προολυμπιακό τουρνουά: «Παίζουμε πάρα πολύ άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Ισπανία είναι πολύ καλή ομάδα και πέρασε το δικό τους. Ο Γκασόλ είναι πολύ καλός παίκτης. Τώρα πάμε για το προολυμπιακό. Αυτό είναι ο στόχος. Είμαστε Έλληνες με περηφάνια και θα παλέψουμε μέχρι τέλους».

«Μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά το χάσαμε στις λεπτομέρειες γιατί αυτές πήγαν στην πλευρά της Ισπανίας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και είμαστε στεναχωρημένοι. Πάντα θα παλεύει αυτή τη ομάδα. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να κάνουμε το καλύτερο και να μπορέσει η Εθνική ομάδα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω», είπε ο Φώτης Κατσικάρης και πρόσθεσε:

«Δεν το φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει, στο αμυντικό κομμάτι πήγαμε καλά. Εκτός από την αδράνεια στο πικ εν ρολ και κάποια ριμπάουντ που περιμέναμε από Μίροτιτς και Ρέγες. Η Ισπανία έπαιξε καλή άμυνα, που δεν είχε παίξει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνά τους».