Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι «ψάχνει δικαιολογίες για να μην συνεργαστούμε», εξηγώντας ότι ακόμα και αν η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί το θεσμικό ζήτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο Mega, o πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα αποτελεί «μνημείο αβεβαιότητας και αστάθειας», υπενθυμίζοντας ότι στις τάξεις του υπάρχουν ακόμα οι βουλευτές που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την εφαρμογή του μνημονίου, επομένως υπάρχει πάλι ο κίνδυνος νέων εκλογών.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αφού το κόμμα αυτό ψήφισε το συγκεκριμένο μνημόνιο.

«Εμείς πιστεύουμε πολλές από τις μεταρρυθμίσεις, αν φτιάξουμε και έναν σφιχτό προϋπολογισμό θα στείλουμε το μήνυμα ότι η χώρα μπήκε στο σωστό δρόμο. Αν ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αν αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ και φτάσουμε μέχρι το Φεβρουάριο, θα έχουμε τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης.

» Όποιος σας πει ότι πριν το επόμενο εξάμηνο μπορεί να κάνει επαναδιαπραγμάτευση, σας λέει ψέμματα» εξήγησε, αναγνωρίζοντας πάντως ότι το μόνο που δεν μπορεί να αλλάξει είναι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αν το κόμμα του είναι πρώτο, θα απευθυνθεί σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

«Τα κόμματα για να συνεργαστούμε πρέπει να βάλουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα. Όσα κόμματα συμφωνήσουμε θα είναι επί των βασικών αρχών. Να συμφωνήσουμε στοιχειωδώς στα μεγάλα ζητήματα» εξήγησε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από