Στον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη πέρασε την Τρίτη η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Έπειτα από 41 χρόνια υπηρεσίας στον στρατό, ο απελθών αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος αναλαμβάνει τον Νοέμβριο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εισφέρει τα μέγιστα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους» δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Ιωάννης Γιάγκος κατά τη διάρκεια της τελετής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Ο στρατηγός Κωσταράκος, αρχηγός ΓΕΕΘΑ τα τέσσερα τελευταία χρόνια, συμπλήρωσε μάλιστα ότι εάν υποχωρήσουμε από ένα όριο «μπορεί τα πράγματα τα γίνουν χωρίς επιστροφή».

Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα επί της διοίκησής του, στάθηκε στην ενίσχυση της διακλαδικότητας, τη διατήρηση και ενίσχυση των παραδόσεων και την ποιοτική αναβάθμιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την εκπαίδευση.

«Φύλαξα, με τη βοήθεια των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα 131.957 τετραγωνικά χιλιόμετρα και τα 28.753 τ.χλμ νησιά βραχονησίδες, χωρίς να χαθεί ούτε μία σπιθαμή γης» δήλωσε ο στρατηγός Κωσταράκος.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρέλαση του συντάγματος των Ευελπίδων και άλλων τμημάτων και σχολών και πλαισιώθηκε με πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού.